Inici Actualitat Taradell mostra com es vivia antigament al món rural la festa del...

Taradell mostra com es vivia antigament al món rural la festa del batre

0
COMPARTIR

La zona de l’Alzinar de la Roca de Taradell va acollir aquest diumenge la Festa del Batre, organitzada per la comissió dels Tonis i l’Ecomuseu del Blat. La matinal va comptar també amb la col·laboració del grup de joves del camp de treball dels Tonis, que durant la setmana passada van ser a Taradell.

La Festa del Batre va mostrar com era la vida rural i, en concret, com es feia la batuda de blat a pota d’animal. L’activitat es va fer a la pista poliesportiva Joan Segarra, que hi ha a la Roca al costat de l’Alzinar. Després de la batuda es va fer una demostració de com es feia antigament un paller. També es va poder contemplar com es ventava el blat amb una màquina i com s’ensacava.

La festa va servir per mostrar a generacions més joves quines feines del camp es feien i que formaven part de la tradició rural. Cal destacar que el Grup de Recerca Local de Taradell va aprofitar l’ocacsió per enregistrar la festa i, sobretot, aquestes feines del món rural per recuperar la memòria.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments