Inici Actualitat Dos alumnes de l’Institut de Taradell premiats per la UVic als millors...

Dos alumnes de l’Institut de Taradell premiats per la UVic als millors treballs de recerca de Batxillerat

0
COMPARTIR
Font: Ràdio Taradell

Marçal Cedó (Taradell) i Jaume Meinhardt (Santa Eugènia de Berga), alumnes de l’INS Taradell, han estat premiats en la 22a edició dels premis als millors treballs de Recerca de Batxillerat, que convoca la UVic-UCC. Una cerimònia d’entrega de premis que s’ha posposat pel 18 de setembre en funció de l’evolució de la pandèmia.

En aquesta edició, s’han presentat un total de 159 treballs, dels quals 38 han estat premiats, procedents de 129 centres de 32 comarques d’arreu de Catalunya. La comarca que més hi ha participat ha estat Osona i el Segrià amb un total de 19 treballs presentats.

Project 1984 és el treball fet per Marçal Cedó. La seva investigació consta d’una primera part en què es fa una anàlisi breu de la història de la música i els instruments; i també una explicació de com funciona la propietat intel·lectual. Finalment ha elaborat un resum del llibre 1984 de George Orwell i ha compost un total de nou cançons inspirades en diversos escenaris plantejats pel llibre i diferents estils musicals del segle XX. La seva tutora va ser Dolors Lozano.

Font: Ràdio Taradell

Estudi del gen EGFR en càncer de pulmó és el treball que ha desenvolupat per Jaume Meinhardt. La recerca se centra en l’estudi de les mutacions en un gen d’un subtipus de càncer de pulmó. Després d’una recerca bibliogràfica del càncer, així com de cada subtipus per acabar centrant-se en el càncer de pulmó de cèl·lula no petita (no microcític). En la part pràctica s’han analitzat mostres de teixit de pacients reals per buscar mutacions en el gen EGFR (gen que, un cop mutat, propicia l’aparició i el desenvolupament de cèl·lules canceroses). La seva tutora va ser la Carme Padrós.

L’objectiu dels premis és promoure i incentivar la vocació científica i el gust per fer recerca en els futurs estudiants universitaris. Els premis estan dotats amb una quantitat total de 14.500 euros repartits en cinc categories. Els dos guanyadors han estat premiats en l’àmbit de les Ciències. Marçal Cedó ha obtingut el premi Eumo_DC i Jaume Meinhardt ha obtingut el premi específic Osona contra el Càncer. A més, els guanyadors que desitgin cursar estudis al Campus UVic de la UVic-UCC poden optar a les Beques als premiats als millors treballs de recerca que poden obtenir el 40% de la matrícula del primer curs gratuïta.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments