Inici Actualitat Novetats literàries del mes de juliol de 2020 de la Biblioteca de...

Novetats literàries del mes de juliol de 2020 de la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de juliol de 2020. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

El primer capità | Enric Calpena

Barcelona: Edicions 62, 2020

Sinopsi: Barcelona, tardor de 1898. Un jove suís, Hans Gamper, arriba en tren a l’estació de França. Per primera vegada en molt de temps se sent feliç. La ciutat bull d’activitat i com que ha trobat feina de comptable, ha decidit quedar-se. Només troba a faltar una cosa: l’esport. Ell era campió de futbol a Suïssa. Però aquesta nova pràctica anglesa, tan de moda a Europa, no acaba de quallar a Barcelona. Però la il·lusió i determinació d’en Gamper per formar un bon equip, i fins i tot fundar un club, no té límits. I el novembre del 1899 el Foot-Ball Club Barcelona queda constituït.

L’espia del Ritz | Pilar Rahola

Barcelona: Columna, 2020

SinopsiA la Barcelona convulsa de 1942 una orquestra toca al Ritz els somnis d’una ciutat derrotada. La ciutat bull amb milers de persones vinculades al règim nazi, hi ha membres de les SS, espies internacionals, les banderes amb la creu gamada pel centre de la ciutat, els feixistes italians…I enmig d’aquella Barcelona amb afusellaments al Camp de la Bota, amb matances indiscriminades, amb una misèria extrema, brillava amb llum pròpia un hotel anomenat Ritz on un dia arriba un jueu perseguit a França que fuig per salvar la vida amb els seus músics travessant a peu els Pirineus.

L’enigma de l’habitació 622 | Joël Dicker

Barcelona: La Campana, 2020

SinopsiUna nit de desembre, un cadàver apareix al terra de l’habitació 622 del Palace de Verbier, un hotel de luxe situat als Alps suïssos. El cas no es tancarà mai i el pas del temps farà que moltes persones oblidin el que va passar. Alguns anys després, a principis de l’estiu, l’escriptor Jöel Dicker arriba a l’hotel per passar-hi les vacances i recuperar-se d’una ruptura sentimental. Poc s’imagina que acabarà investigant l’antic crim que amaga l’habitació del costat de la seva.

Otra vida por vivir | Theodor Kallifatides

Barcelona: Galaxia Gutenberg, 2019

SinopsiKallifatides explora la relació entre una vida amb sentit i un treball amb sentit, i com reconciliar-se amb l’envelliment. Però també s’ocupa de les tendències preocupants a l’Europa contemporània, des de la intolerància religiosa i els prejudicis contra els immigrants fins a la crisi de l’habitatge i la seva tristesa pel maltractat estat de la seva estimada Grècia. Kallifatides ofereix una meditació profunda, sensible i captivadora sobre l’escriptura i el lloc de cada un de nosaltres en un món canviant.

Extraordinàries: noves autores de l’insòlit en llengua catalana

Barcelona: Males Herbes 2020

SinopsiAquest volum recull quinze relats inèdits d’autores que estan a punt de fer un gran salt endavant. Una pinzellada de la literatura que vindrà, d’una banda perquè qui l’escriu són dones, i de l’altra perquè s’endinsen en els gèneres fantàstics amb una clara voluntat de renovar-los. Són històries que eixamplen els límits de les literatures de la imaginació i en capgiren les convencions, per oferir una perspectiva nova, més actual i més atractiva, d’alguns grans temes de la literatura de l’insòlit.

El solc | Valérie Manteau

Barcelona: Angle Editorial, 2020

SinopsiA El solc acompanyem la protagonista i narradora, una periodista francesa a Istanbul, en la seva singladura vital: una relació apassionada però lentament agonitzant amb el seu amant turc, gairebé una metàfora de les llibertats minvants del país. Compromesa contra les injustícies en un país estranger, decidirà escriure sobre Hrant Dink, el periodista armeni que tendia ponts de pau entre les diverses comunitats i que va ser assassinat el 2007. Com Turquia, com Istanbul, també l’escriptora sembla oscil·lar entre dos mons, Europa i Àsia, entre dues esperances.

Elefante | Martin Suter

Xixón, Astúries: Hoja de Lata, 2019

SinopsiSchoch, un sense sostre de Zuric, desperta un dia de la seva borratxera i es troba amb un brillant petit elefant rosa viu mirant-lo. El primer que pensa és que ja va sent hora de deixar la beguda, però Sabu -com bateja a l’entranyable criaturita-, no sembla disposat a marxar. Així comença la nova vida de Schoch, qui al costat de Valerie, una veterinària d’animals de carrer, intentaran esbrinar l’origen de Sabu.

Tampoco pido tanto | Megan Maxwell

Barcelona: Esencia/Planeta, 2019

SinopsiCarol treballa com a ballarina en diferents espectacles, tot i que el seu somni és tornar a exercir de tripulant de cabina de passatgers, i l’oportunitat se li presenta a la companyia High Drogo. Daryl és comandant i viatja per tot el món pilotant avions d’aquesta companyia. Tots dos es coneixen a través de la Lola, germana de Daryl i amiga de Carol. I, encara que s’atrauen, i els dos estan oberts a gaudir d’el sexe sense embuts, intenten no apropar-se més del compte, ja que no volen causar-li problemes a Lola.

L’home il·lustrat | Ray Bradbury

Barcelona: Males Herbes, 2019

SinopsiAquest volum està considerat el millor recull de contes de Ray Bradbury. Les seves històries aprofundeixen en la psicologia i les emocions més íntimes posant-les en contrast amb els avenços tecnològics, l’exploració espacial i tot allò que la humanitat ha somniat al llarg dels segles. Les virtuts incontestables dels contes de Bradbury aquí es revelen en tota la seva plenitud.

Año uno | Nora Roberts

Barcelona: Plaza Janés, 2019

SinopsiAny Nou, Escòcia. Una família de caçadors es contagia d’un virus procedent de la sang d’un faisà. Tornen a casa convertits, sense saber-ho, en transmissors d’una misteriosa plaga que causarà milions de víctimes a una velocitat imparable. Mentre les persones emmalalteixen i moren, el terror i la bogeria s’estenen per tot el planeta. Però entre les ruïnes i el caos hi ha una espurna d’esperança: un grup de supervivents en aparença immunes a l’germen emprèn un viatge cap al desconegut.

Cazenueve i les clavegueres de la ciutat | Oriol Mas i Ferran Grau

Barcelona: Capital Books, 2019

SinopsiL’agència de detectius Cazeneuve & Associats ja fa quatre anys que funciona. A les obres per obrir la Via Laietana apareix un cadàver semienterrat. Però no serà l’última mort d’aquest nou cas per a Enric Cazeneuve, acompanyat un cop més pel periodista Jacint Brescó i la sagaç i temperamental Filo.

Mademoiselle Coco y la pasión por el número 5 | Michelle Marly

Madrid: Maeva, 2019

SinopsiParís, 1919. La ciutat s’ha rendit als dissenys de Gabrielle “Coco” Chanel. La seva moda és revolucionària i la seva creadora s’ha convertit en un símbol d’elegància. Però quan el seu gran amor mor en un accident automobilístic, Coco s’esfondra i té la sensació que la seva pròpia vida s’ha acabat. Només la idea de crear un perfum únic que immortalitzi el seu amor aconsegueix treure-la de un estat de profunda tristesa.

Un perfecto caballero | Pilar Eyre

Barcelona: Planeta, 2019

SinopsiAl gener de 1939, les tropes de Franco entren triomfants a Barcelona. Amb elles va Maurici Casanovas, hereu d’una empresa tèxtil, a què espera una dona submisa i un futur daurat de nits al Liceu, els millors sastres i fulanes de luxe. Però la brutalitat de la guerra ha obert una esquerda en el seu cor que no deixa d’engrandir-. Maurici, tot i estar casat, coneix per primera vegada l’amor i la passió amb una obrera de la seva fàbrica, el marit està empresonat.

22 segundos | Eva Mejuto

Santa Marta de Tormes (Salamanca): Lóguez, 2019

SinopsiEl que no es diu és com si no existís, li havia dit l’avi un dia. I ja era hora d’existir. Àlex, fins aquell moment, només havia viscut de portes endins. Ara ja no hi havia marxa enrere. La càmera encesa li demanava que parlés. Sóc l’Àlex, un noi transsexual. Obro aquest blog per compartir amb vosaltres la meva vida. Qui em conegui i vegi aquest vídeo s’entendrà moltes coses, o fins i tot no comprendrà o no voldrà comprendre res

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments