Inici Actualitat Quasi 300 taradellencs s’han vist afectats per un ERTO durant la crisi...

Quasi 300 taradellencs s’han vist afectats per un ERTO durant la crisi del Coronavirus

0
COMPARTIR

Segons l’Observatori del Treball i Model Productiu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies la crisi del Coronavirus ha afectat laboralment a un total de 292 treballadors taradellencs. Aquestes dades, publicades en data 1 de juliol, registren que al municipi de Taradell en aquests darrers mesos s’han presentat 71 Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

D’aquests expedients, 66 han estat per causa de força major (267 treballadors) i 5 per altres causes (25 treballadors). Per sectors econòmics, 13 ERTO fan referència al sector de l’hostaleria, 11 al sector de la construcció, 10 al comerç a l’engròs i al detall, 9 a indústries manufactureres, 6 a educació, 5 a activitats artístiques i d’entreteniment, 4 a activitats administratives i auxiliars, 2 a activitats sanitàries i serveis socials, 2 a transport i emmagatzematge, 1 a aigua, sanejament i gestió de residus, 1 a activitats professionals i tècniques, 1 a activitats immobiliàries, i 6 a altres serveis.

A la comarca d’Osona en total s’han presentat 1.829 ERTO, afectant a 13.629 treballadors i treballadores.

Un expedient de regulació temporal de l’ocupació (ERTO) és un procediment administratiu que poden realitzar les empreses quan han de suspendre de manera temporal una part o la totalitat de la seva activitat per causes econòmiques, tècniques, organitzatives, productives o derivades de força major. Es considera que són una causa de força major les circumstàncies derivades de la pandèmia per la Covid-19 i, en particular, el fet que la declaració de l’estat d’alarma no permeti a l’empresa desenvolupar la seva activitat

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments