Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell gestionarà la demanda dels familiars per trobar una persona...

L’Ajuntament de Taradell gestionarà la demanda dels familiars per trobar una persona desapareguda durant la Guerra Civil o el Règim Franquista

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell gestionarà, amb col·laboració amb la Diputació de Barcelona, la demanda dels familiars que vulguin localitzar una persona desapareguda durant la Guerra Civil o el Règim Franquista. Aquest servei facilitarà el procés per localitzar el seu lloc d’enterrament, sigui en una fossa o en un cementiri i, si fos possible, recuperar-ne les restes.

A més, es podrà entrar en el Programa d’Identificació de l’ADN de les persones desaparegudes que coordina i impulsa el Departament de Justícia amb col·laboració amb el Departament de Salut. L’objectiu és que les dades genètiques de les restes que s’hagin trobat es puguin creuar amb les dades genètiques de les persones sol·licitants, per poder establir-hi una relació de parentiu.

Les famílies que vulguin tramitar la sol·licitud de manera presencial, es podrà formular a través dels taulells de l’Ajuntament. Allà es facilitarà la informació necessària per realitzar el tràmit. El primer pas serà omplir un formulari que s’enviarà al Departament de Memòria Democràtica amb les dades del desaparegut/uda. Un cop enviada la documentació, en cas que no es tingui constància del seu lloc d’enterrament, el Departament enviarà la documentació necessària per demanar hora per realitzar la prova d’ADN per identificar les restes. El Laboratori Genètic de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron serà l’encarregat d’encreuar la informació d’ambdues bases de dades per intentar establir-hi relacions de parentiu i, per tant, determinar identificacions personals. D’altra banda, també es pot descarregar el formulari sense passar per les oficines. Tanmateix, totes aquelles famílies que ho vulguin tramitar per internet, es podrà fer des de la mateixa web de la Generalitat.

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments