Inici Actualitat Finalitzen els tallers per a gent gran activa organitzats per la Mancomunitat...

Finalitzen els tallers per a gent gran activa organitzats per la Mancomunitat La Plana

0
COMPARTIR

El passat 19 de juny van acabar els tallers per a gent gran activa del curs 2019/2020 que s’organitzen des del Programa de dinamització de gent gran de la Mancomunitat La Plana. Enguany, les activitats van rebre el suport de diferents ajuntaments de la comarca d’Osona, com el de Taradell.

Els tallers realitzats han estat enfocats en la psicomotricitat, estimulació cognitiva, creativitat, català, jocs de taula i lleure i salut amb una participació total del voltant de 226 persones, majoritàriament dones. Evidentment, a causa del Coronavirus s’ha reduït la seva durada habitual de nou mesos i d’entre una i dues sessions setmanals d’una hora i mitja o dues cadascuna.

A més, ha quedat suspès l’acte de cloenda que estava previst de celebrar a Sant Miquel de Balenyà. Tot i això, amb l’objectiu d’acabar el curs de la millor manera s’ha elaborat un videomuntatge amb un recull de fotografies de tots els tallers i un missatge d’esperança i agraïment, que s’ha fet arribar a totes les persones grans per part de les talleristes, de les representants de cada Ajuntament i del president de la Mancomunitat La Plana.

Al llarg del període de confinament el programa de dinamització de gent gran ha readaptat el seu pla inicial per centrar-se en trucades telefòniques; aportacions diàries amb propostes d’estimulació cognitiva, activitat física i altres de tipus emocional, a través dels grups de WhatsApp; i el lliurament de dossiers de treball amb exercicis de diferent tipologia als domicilis de les persones.

Pel curs vinent 2020/2021 ja s’està treballant en les mesures que s’hauran d’oferir als tallers per a gent gran activa amb l’objectiu de donar continuïtat al vincle del col·lectiu amb el projecte.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments