Inici Actualitat Una trentena de persones celebren la 74a edició de l’Aplec de la...

Una trentena de persones celebren la 74a edició de l’Aplec de la Sardana de Taradell

0
COMPARTIR
Una trentena de persones van celebrar aquest diumenge la 74a edició de l’Aplec de la Sardana de Taradell, aquesta vegada a la Plaça de les Eres i en un format diferent per culpa de la pandèmia de la Covid-19. L’acte va començar a 2/4 de 12 del matí, acompanyat de la cobertura que va fer Ràdio Taradell amb un programa temàtic.
El programa de ràdio va recollir els testimonis de diverses persones que han format part de l’Agrupació Sardanista al llarg de la seva història. Salvador Solagran, Jeroni Vinyet, Pere Santamaria, Maria Miralpeix, Rosa Maria Soler, Miquela Blanch i Magí Reig van aportar el seu record de la festa. També hi va participar l‘alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, i els actuals membres de l’agrupació.

A més, es van llegir dos poemes a càrrec de Quim Feixas i Assumpta Isern. D’altra banda, Montse i Carme Muntada van cantar tres cançons i es va posar la sardana commemorativa del Dia Internacional de la Sardana, que enguany era ‘Cantant l’amor’, de l’Avi Xaxu, amb motiu dels 150 anys del naixement de Josep Vicens i Juli, compositor de sardanes i músic conegut amb aquest pseudònim.

L’Aplec de la Sardana va estar acompanyat per una exposició fotogràfica de més d’un centenar de fotografies i programes de diferents aplecs de l’associació sardanista, organitzada per Genís Pladevall i Laia Miralpeix. Una exposició que es podrà tornar a veure durant la primera quinzena de juliol al Centre Cultural Costa i Font. Durant l’acte també es va tenir un record a Jaume Miralpeix, taradellenc que va morir fa unes setmanes i va estar vinculat amb el món sardanista de Taradell.

Fotos: Genís Sañé

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments