Inici Actualitat L’AFA de l’Escola del Gurri creu que l’anunci d’Educació de voler suprimir...

L’AFA de l’Escola del Gurri creu que l’anunci d’Educació de voler suprimir mitja plaça de Primària pot fer perillar la viabilitat del centre

0
COMPARTIR

Segons un comunicat de l’Associació de Familiars d’Alumnes (AFA) de l’Escola El Gurri de Taradell, el Departament d’Educació té previst suprimir mitja plaça de Primària en aquest centre de cara al curs 2020-2021. Aquesta mesura és especialment rellevant per l’escola rural, ja que els recursos humans ja són limitats i l’AFA considera que podria fer baixar la qualitat de l’ensenyament i en últim terme el tancament del centre.

L’AFA de l’Escola El Gurri s’oposa frontament a la supressió que preveu Educació i considera que la mesura és especialment greu, ja que el centre només compta amb 3 mestres i es quedaria únicament amb una mestra de Primària i una mestra d’Educació Infantil. “Estem segurs que aquesta retallada en el personal docent del centre suposarà un important greuge en l’educació de les nostres filles i fills. Més encara si tenim en compte que, essent una Escola Rural, moltes vegades els seus alumnes ja no tenen accés a alguns avantatges de què disposen en escoles amb una ràtio més elevada”, exposa l’AFA de l’escola.

També es considera que en un context de pandèmia encara es fa més necessari un augment de professionals docentes als centres educatius de cara a garantir una adient educació durant el proper curs. Per això, critiquen que el Departament d’Educació amb les seves polítiques propocia que les escoles rurals cada vegada siguin més petites i que es perdin constantment alumnes. Així, creuen que l’Escola el Gurri està amenaçada si s’elimina mitja plaça de Primària. En el cas concret del Gurri, la plaça afectada afecta a una mestra que porta molts anys al centre, que té molt bagatge en l’ensenyament internivells i té un perfil TIC d’acord amb el fet que el centre és centre pilot en tecnologia digital.

L’AFA de l’Escola el Gurri ja ha començat a reivindicar una solució i no està disposada a deixar morir l’escola. Per això, ja ha fet palès la seva oposició amb pancartes a l’accés al barri de Mont-rodon amb la reivindicació ‘Salvem l’Escola El Gurri’. Actualment, a l’escola El Gurri hi ha 21 alumnes

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments