Inici Actualitat Els propietaris afectats per la revisió del cadastre podran ajornar el pagament...

Els propietaris afectats per la revisió del cadastre podran ajornar el pagament de la liquidació de l’IBI

0
COMPARTIR

A finals del 2019 la Gerència Regional del Cadastre de Catalunya va informar a l’Ajuntament que a Taradell seria un dels municipis on es faria una actualització cadastral, que afectava a 245 expedients. Això vol dir adaptar el que hi ha escrit sobre paper amb la descripció cadastral dels habitatges i propietats respecte al volum que realment està construït. En definitiva, que el cadastre actualitzat fa pujar l’impost d’IBI que aquests propietaris hauran de pagar respecte al que pagaven perquè el cadastre no es corresponia exactament al que està edificat.

Per aquest motiu, molts propietaris han realitzat al·legacions mostrant el seu desacord amb la inspecció de volums i noves edificacions i han realitzat consultes a l’Ajuntament de Taradell respecte a la liquidació de l’Impost sobre Béns Immboles (IBI) que ha fet efectiva aquesta setmana l’Oficina de Recaptació i Gestió Tributària (ORGT). Fins i tot, alguns propietaris als quals es va admetre l’al·legació, han rebut la liquidació incorrecta.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Taradell va queixar-se a l’ORGT pel fet que aquests cobraments es fessin en època d’estat d’alarma. També ha informat que aquests propietaris afectats per l’actualització del cadastre podran ajornar el pagament de la liquidació i que l’ORGT ha contemplat diverses casuístiques:

En el cas d’haver fet una al·legació i haver estat acceptada, però haver rebut la liquidació incorreta, es pot no pagar, portar a l’Ajuntament la notificació de l’acceptació de les al·legacions per tramitar-les conjuntament a l’ORGT, i així es rebrà posteriorment la liquidació correcta que caldrà abonar. En cas que s’hagi ja abonat, caldrà tramitar una devolució d’ingressos indeguts que s’estimarà favorablement.

En una segona casuística, si es va rebre la notificació amb la nova valoració però no es va fer al·legacions, cal pagar la liquidació i en cas que no es pugui es pot demanar un fraccionament de la quota a través d’una instància a l’Ajuntament de Taradell. Si no s’està d’acord amb la valoració també es pot iniciar un nou expedient directament al Cadastre que si s’estima podria suposar que l’IBI de l’any vinent fos inferior. Això no treu que la liquidació d’enguany, d’acord amb la nova valoració, s’ha de pagar.

L’Ajuntament de Taradell exposa que a les oficines municipals es podrà ajudar als afectats en els tràmits i la so·licitud d’ajornament.

La mesura es feia dins el Pla d’Actualització Cadastral 2019, que depèn del Ministeri d’Hisenda.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments