Inici Actualitat L’ANC i el CDR de Taradell es concentren per reivindicar els drets...

L’ANC i el CDR de Taradell es concentren per reivindicar els drets de la classe treballadora en una estampa inèdita pel Coronavirus

1
COMPARTIR

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el Comitè de Defensa de la República (CDR) de Taradell van convocar aquest dimarts a les 8 del vespre una manifestació a la Plaça de les Eres. La convocatòria va agrupar unes 30 persones de diferents edats. En els primers 10 minuts, els assistents es van organitzar amb forma de rotllana per mantenir les distàncies de seguretat mentre feien sonar les cassoles, claus i mostraven alguna pancarta amb el lema “confinades, mai silenciades”.

Tot seguit, es va procedir a la lectura del manifest anomenat “La vida abans que el capital”, en què s’assenyalava a les institucions com els grans responsables de la crisi sanitària que ha colpejat a la classe treballadora. També es considerava que només s’han beneficiat les grans empreses i multinacionals, al mateix temps que s’ha produït una suspensió de drets i llibertats.

També es va recordar que les treballadores sanitàries han estat abandonades des del primer moment, com molt treballadors que s’han hagut de sobreposar a ERTOs a les seves empreses. A més, es va assenyalar la situació que s’ha viscut als hospitals, centres de salut públics i residències per a tota aquella gent gran que hanmort sense l’acompanyament dels seus familiars.

Per últim, es feia una crida a tota la classe treballadora a organitzar-se i plantar cara omplint les places dels pobles, els barris, les viles i les ciutats de reivindicacions i demandes públiques per defensar “la vida abans que el capital”.

Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Núria Pou
Núria Pou
27 maig 2020 15:20

Us animem a fer arribar fotografies com aquestes a l’arxiu de la UVic-UCC via https://www.uvic.cat/arxiu/arxivem-covid19 en el marc de la campanya #Arxivemlacovid19. Estem recollint el testimoni de com s’està vivint a la comarca d’Osona el confinament i les diferents fases de desconfinament. Entre tots construirem la memòria col·lectiva de l’impacte social d’aquesta pandèmia. Gràcies.