Inici Actualitat Taradell continua tenint franges horàries per passejar i fer esport i haurà...

Taradell continua tenint franges horàries per passejar i fer esport i haurà d’esperar a la fase 2

2
COMPARTIR

Taradell queda fora de la flexibilització de les franges horàries per als municipis de menys de 10.000 habitants, tot i l’Ordre publicada pel govern espanyol. Per tant, hi continuen havent franges horàries per sortir a passejar i fer esport en funció de l’edat. El motiu és que l’Ordre ministerial aprovada pel Govern espanyol estableix que les franges horàries s’aixequen per als municipis de menys de 10.000 habitants en fase 0 i 1, però que tinguin una denistat de població inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat. A Taradell, segons les dades de l’Idescat la densitat de població és de 245,1 habitants per quilòmetre quadrat.

Les franges horàries per passejar o fer esport individual no federat continuen sent les següents:

– Les persones de 14 a 70 anys poden sortir a passejar o a fer esport entre les 06:00h i les 10:00h i entre les 20:00h i les 23:00h.

– Les persones que hagin de sortir acompanyades per motius de necessitat i les de més de 70 anys poden sortir a passejar o a fer esport entre les 10:00 h i les 12:00h, i entre les 19:00h i les 20:00 h (També els pot acompanyar una persona d’entre 14 i 70 anys que hi convisqui)

– Els menors de 14 anys poden sortir entre les 12:00h i les 19:00h

Concretament, l’Ordre Ministerial també especifica que els municipis de menys de 10.000 habitants amb una densitat de població inferior a 100 habitants per km2 que estiguin en fase 0 o 1 ja poden obrir bars i restaurants (tret de locals d’oci nocturn), no superant el 40% d’aforament, i que el consum a l’interior s’ha de fer en taules amb distància de seguretat mitjançant reserva prèvia. També estableix que es pot sortir a passejar o fer esport i amb menors sense restriccions horàries, però dins el municipi (si no és possible a 5 kms de casa). En el cas dels nens s’aixeca la limitació d’un adult responsable i fins a tres menors de grup. Però, insistim, no és el cas de Taradell, que haurà d’esperar a la fase 2 per poder fer-ho.

Des del 2 de maig estava en vigor l’obligatorietat de passejar o fer esport individual segons franges horàries i edats. Fins al moment, els municipis de menys de 5.000 habitants eren els únics que no tenien una restricció horària per franges d’edat.

Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
avi
avi
22 maig 2020 20:00

Jo faig cas del que diu la Sra Alcaldesa, hi ha molts km per Taradell que no et trobes persones i gaudeixes del bon temps…

Jordi
Jordi
22 maig 2020 11:56

Ho haveu vist!? LA MARE QUE ELS VA PARIR!!!