Inici Actualitat La Font de Cassanell de Taradell millora, però continua entre les tres...

La Font de Cassanell de Taradell millora, però continua entre les tres fonts més contaminades d’Osona el 2020

0
COMPARTIR

El Grup de Defensa del Ter ha fet públics els resultats de l’estudi analític anual que fa sobre la concentració de nitrats de les fonts de la comarca d’Osona i el Llucanès. La Font de Cassanell de Taradell, que el 2019 era la que tenia més concentració, ha millorat però és la tercera més contaminada per nitrats.

L’anàlisi s’ha fet a 164 fonts. La de Taradell continua al podi amb 344,80 mg/l de nitrats. Una concentració que ha baixat, ja que el 2019 ocupava la primera posició com a més contaminada amb 457 mg/l de nitrats, nou cops per sobre del que permet l’Organització Mundial de la Salut per al consum humà (50 mg/l de nitrats). La font més contaminada d’Osona és la de la Gana de Calldetenes amb 492,2 mg/l de nitrats, batent el record històric des del 2002. La segueix la font de Gallisans de Santa Cecília de Voltregà amb 465,8 mg/l de nitrats.

Cal destacar que la mitjana de contaminació registrada aquest 2020 ha estat de 72 mg/l de nitrats, una mica per sota de la mitjana de l’any passat que se situava en 76 mg/l de nitrats. Gairebé la meitat de les fonts analitzades, un 45%, estan contaminades.

Hi ha tres fonts més analitzades de Taradell que superen el límit de potabilitat. Es tracta de la Font de la Madriguera que baixa una mica amb 151,3 mg/l (fa un any era de 172,2 mg/l), la Font del Rabetó amb 91 mg/l (fa un any era de 164,6 mg/l), i la Font del Raig que van trobar que no rajava (fa un any tenia 158,7 mg/l).

Resultats de contaminació per nitrats a les fonts d’Osona i el Lluçanès 2020

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments