Inici Actualitat El ple de l’Ajuntament de Taradell es fa per primera vegada telemàticament

El ple de l’Ajuntament de Taradell es fa per primera vegada telemàticament

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell ha fet per primera vegada un ple municipal a distància. Aquest dijous al migdia el ple del mes d’abril s’ha realitzat a través de videoconferència amb els 13 regidors i regidores assistint-hi des dels seus domicilis o instal·lacions de l’ajuntament. La celebració del ple s’ha fet a través del sistema Localret Meet.

El ple s’ha iniciat amb un minut de silenci per a totes les persones que han mort aquests dies i la mare del regidor Lluís Rodríguez, i que no han pogut ser acomiadades per les seves famílies. També s’ha anunciat que els diners per indemnització per assistència al ple dels 13 regidors aniran destinats a la caixa d’ajut per la Covid-19 que amb les entitats i sectors socials es decidirà a on aniran destinades.

Al llarg del ple també s’ha incidit en la determinació del consistori de contribuir a reactivar i ajudar col·lectius i sectors especialment afectats per la crisi sanitària de la Covid-19. Així, l’alcaldessa, Mercè Cabanas, ha afirmat que, tot i que l’endeutament de l’Ajuntament és del 65% i hi ha un pla econòmic i financer que limita el marge d’acció, “donarem ajudes i estarem amb els més febles i els sectors que estan perjudicats per aquesta crisi”. També ha destacat que no es poden prendre mesures immediates perquè el romanent de l’Ajuntament el 2019 va ser negatiu d’uns 45.000 euros. Però ha afegit que “el que farem conjuntament és treballar amb les noves partides i la seva distribució i ho haurem de fer, almenys, amb els representants dels diferents sectors afectats”.

El portaveu de Junts per Taradell, Santi Estragués, ha afirmat que l’Ajuntament podria endeutar-se amb normalitat un 10% més fins al 75% permès i disposar de més recursos econòmics, juntament amb els 250.000 euros de subvencions que havien d’arribar al 2019 i que s’han demorat. Tot i això, ha estès la mà per col·laborar amb l’equip de govern i ha mostrat “predisposició per treballar i afrontar aquesta crisi sanitària, però també econòmica, de la manera que cregueu oportuna”.

Finalment, el ple també ha aprovat un tema referent a l’EAS Taradell. Arran que l’ERTO a l’EAS Taradell, presentat per l’empresa gestora Llinars Sports, finalment no s’ha acceptat, l’Ajuntament de Taradell haurà de seguir abonant part de l’aportació mensual que es fa a l’empresa gestora (ara mateix representarà uns 39.700 euros), malgrat que l’activitat encara està suspesa pel decret d’alarma.

Podeu recuperar i veure el ple telemàtic aquí:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments