Inici Actualitat Adif inicia les obres per fer una subestació elèctrica als terrenys de...

Adif inicia les obres per fer una subestació elèctrica als terrenys de l’antic baixador de Mont-rodon

0
COMPARTIR

Les obres van arrancar el passat dilluns 20 d’abril, als terrenys de l’antic baixador de Taradell-Mont-rodon per dotar d’una subestació elèctrica a la zona. L’empresa encarregada de dur a terme les obres és l’empresa administradora d’infraestructures ferroviàries (ADIF) i el projecte forma part del pla de millores del sistema d’electrificació de la Xarxa de Rodalies de Catalunya. L’objectiu és augmentar i garantir un millor subministrament elèctric als trens que passen pel tram de la línia R3, que va entre Barcelona i Puigcerdà.

L’Ajuntament de Taradell, a través de les seves xarxes socials, va explicar que el 9 de maig del 2016, la Junta de Govern Local de Taradell va considerar correcta la proposta presentada per ADIF, després de l’informe favorable de l’arquitecte municipal. El 13 de maig del mateix any es va acordar que l’Ajuntament informaria a l’Associació de Veïns de Mont-rodon de la seva futura construcció. En aquest cas, les obres van començar sense informar prèviament a l’Ajuntament (la llei actual ho permet), i també amb el desconcert dels veïns del barri de Mont-rodon perquè no sabien res de la voluntat d’Adif de realitzar la subestació elèctrica.

Les obres, adjudicades a l’empresa Lantani per un total de 3 milions d’euros, es preveu que finalitzin d’aquí a 12 mesos. Està previst construir tot la instal·lació i posada en marxa de l’equipament elèctric. Al mateix temps, s’hi construirà un edifici de planta baixa amb parets d’arrebossat, emmarcats de pedra a les obertures i coberta de teula aràbiga, recordant l’antic baixador, que va funcionar fins el 1989. També hi haurà un centre de control, magatzem i lavabos.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments