Inici Actualitat L’Associació de Botiguers de Taradell veu insuficients les primeres mesures plantejades per...

L’Associació de Botiguers de Taradell veu insuficients les primeres mesures plantejades per l’Ajuntament per reactivar el comerç

0
COMPARTIR

L’Associació de Botiguers de Taradell considera que el pla de dinamització comercial que preveu l’Ajuntament de Taradell un cop superat el confinament pel Coronovirus és insuficient. L’alcaldessa, Mercè Cabanas, va avançar dissabte al programa de Ràdio Taradell que s’havia respost a una carta (del 28 de març) amb peticions de l’Associació. I va exposar que s’activaria un pla de xoc per reactivar l’economia local, un cop s’acabi el confinament.

En aquest sentit, va concretar que s’ha fet un nou calendari fiscal per ajornar el venciment d’impostos i taxes municipals, però no deixar de cobrar ja que hi ha limitacions legals que ho impedeixen. Això sí va dir que segurament es mirarien mecanismes per compensar o retornar quotes de taxes que s’han cobrat a establiments, però que no n’han pogut fer ús com  la taxa per ocupació de terrasses o als paradistes del mercat setmanal que no han pogut venir, entre d’altres.

A nivell comercial va assegurar que activaran campanyes de promoció i difusió dels establiments i es donarà més suport. Així, va concretar que donaran ajudes econòmiques per un valor de 20.000 euros i que s’estudiarà quins són els sectors més castigats per veure de quines partides poden canviar per redirigir diners a partir d’activitats pressupostades que no s’hagin pogut fer. Cal destacar que a Taradell hi ha prop de 80 establiments comercials i només una vintena poden obrir amb l’estat d’alarma.

En un comunicat, la junta de l’Associació de Botiguers (que agrupa una seixantena d’establiments), però, ha demanat una trobada perquè “tot i que recullen moltes iniciatives que valorem com a positives, també cal aclarir que moltes d’elles no tenen cap efecte en el comerç local”. Consideren que algunes són de caràcter general i destaquen que calen més mesures concretes “per garantir la supervivència del comerç local”. També afegeix que “cal treballar per garantir que cap establiment comercial de Taradell es quedi pel camí i no pugui tornar a obrir el dia que toqui fer-ho”.

L’alcaldessa també va explicar que, entre d’altres mesures d’aquests dies, s’estan prioritzant pagaments a empreses proveïdores de l’Ajuntament i l’aprovació de llicències d’obres que poden generar nous ingressos municipals a partir de l’impost de construcció. “Ho estem activant, perquè la construcció reactiva a molts sectors”, va destacar.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments