Inici Actualitat Les escoles de Taradell proposen decorar els balcons amb roses per celebrar...

Les escoles de Taradell proposen decorar els balcons amb roses per celebrar la diada de Sant Jordi des de casa

0
COMPARTIR

Les tres escoles de Taradell, Les Pinediques, el col·legi Sant Genís i Santa Agnès i l’escola El Gurri, impulsen la iniciativa ‘SantJordiALesFinestres’ per celebrar la Diada de Sant Jordi a Taradell, malgrat el confinament pel Coronavirus.

Així, la iniciativa conjunta planteja que tots els taradellencs (no només els alumnes) decorin les seves finestres, balcons o terrats amb roses elaborades de diferents formes, llibres, fulls de llibres, personatges de la llegenda, entre d’altres. I es proposa que es dinfonguin imatges a través de l’etiqueta #santjordialesfinestres per compartir-ho a les xarxes socials.

Al marge d’aquesta iniciativa conjunta, les escoles Sant Genís i Santa Agnès i Les Pinediques també han organitzat activitats internes per als seus alumnes.

Així, el Col·legi Sant Genís i Santa Agnès ha proposat als seus alumnes que busquin o dissenyin la seva disfressa de cavaller, princessa o drac i que surtin al balcó per vèncer el Coronavirus. Les imatges que facin els alumnes les compartirà el col·legi a través del seu perfil d’instagram (@escolasantgenis).

Pel que fa l’Escola Les Pinediques ha organitzat dues actvivitats. La primera proposta porta per nom ‘Contes i poesies col·laboratives’ que consisteix a escriure un conte i una poesia entre totes les famílies d’alumnes. Al web de l’escola es penjarà un enllaç en el qual es podrà entrar en un document i escriure un trosset de conte o uns versos d’una poesia que una persona haurà començat i algú altre continuarà. També es permet afegir una il·lustració. Tant al post del web on hi haurà el link com en el mateix document hi trobaran les instruccions.

I la segona activitat consisteix a explicar un conte o història amb les teves paraules. Així doncs, cadascú explicarà un conte o una història que més l’hi agradi amb les seves paraules, no llegir-lo. Aquells que ho prefereixin poden gravar un vídeo o un àudio i enviar-lo al correu fotos@pinediques.cat. Aquest material es penjarà al web de l’escola mitjançant un article protegit.

Pel que fa a l’escola El Gurri, als alumnes d’educació infantil i cicle inical s’ha proposat a través de diversos canals de comunicació mirar el conte de la llegenda de Sant Jordi a travésd’un link i fer-ne un dibuix i un petit escrit. També s’ha enviat als alumnes un dossier de ‘pinta Sant Jordi’. Per als alumnes de cicle mitjà i superior s’ha proposat receptes de pa, coca i roses de poma de Sant Jordi, gravar-se llegint un conte commemorant els ‘contes per telèfon’ de Gianni Rodari i també se’ls proposa manualitats, una vídeorecomanació o un joc de reptes per endevinar a quins països s’ha amagat la princesa i el drac amb pistes, entre d’altres.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments