Inici Actualitat A Taradell s’han mort 10 persones de Coronavirus des de l’inici de...

A Taradell s’han mort 10 persones de Coronavirus des de l’inici de la pandèmia

0
COMPARTIR

Taradell registra un total de 10 persones mortes per Coronavirus des que es va decretar l’estat d’alarma per la pandèmia el 13 de març. Aquest és el balanç provisional que s’ha registrat al poble en les últimes cinc setmanes. Set de les defuncions s’han produït a la Residència Vilademany.

A Taradell aquesta última setmana es van produir dues defuncions el 12 d’abril a la Residència Vilademany i una altra el 16 d’abril a l’Hospital Santa Creu. Actualment, però, també hi hauria un total 198 taradellencs i taradellenques diagnosticats i amb simptomes del virus (una trentena més que fa una setmana). Aquestes són les últimes dades que ha donat l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, que fa públiques únicament els dissabtes en el programa que emet Ràdio Taradell. Les dades d’ingressats no s’han donat, tot i que diversos taradellencs han superat el virus i han tornat a casa després d’estar a l’hospital.

Pel que fa als diagnosticats, es tracta de persones que presenten símptomes i estan aïllats per precaució, però que no se’ls ha pogut fer cap test ni prova. Precisament, l’alcaldessa Mercè Cabanas també ha explicat que en total al Consultori de Taradell s’havien arribat a fer 94 proves PCR i que d’aquestes 31 havien donat positiu.

Pel que fa a la Residència, també s’han realitzat proves en els últimes dies a 68 persones, és a dir als 58 residents i a alguns professionals, tot i que encara no hi ha tots els resultats. I cal destacar que durant les últimes dues setmanes s’hi han estat fent els assajos de l’estudi clínic de l’epidemiòleg Oriol Mitjà entre centres residencials per trobar algun medicament efectiu contra el virus. L’assaig investiga contactes entre gent exposada i familiars per comprovar si comparant el placebo amb el fàrmac augmenta el caràcter preventiu i disminueix el grau d’infecció.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments