Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell convoca el 1r Premi Anastasi Aranda per a treballs...

L’Ajuntament de Taradell convoca el 1r Premi Anastasi Aranda per a treballs de Batxillerat que substitueix el Premi Ajuntament de Taradell

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell ha decidit canviar el Premi Ajuntament de Taradell al millor treball de recerca de Batxillerat (se n’havien fet 11 edicions, una d’elles amb premi desert). I ho fa amb la convocatòria de la primera edició del Premi Anastasi Aranda, que compta amb la col·laboració i implicació dels Ajuntaments de Seva, Santa Eugènia de Berga i Viladrau.

Les bases de la convocatòria ja estan obertes i es premiarà als treballs de recerca fets durant aquest curs 2019-2020. El principal canvi respecte al Premi Ajuntament de Taradell, a banda de la implicació de tres ajuntaments més, és que la temàtica no ha de girar entorn de Taradell sinó que és oberta. També augmenta la dotació econòmica, ja que aquest nou guardó premiarà al millor treball amb 1.200 euros (l’anterior donava 600 euros).

L’altre canvi és que no es lliurarà durant la Festa Major d’hivern al gener, sinó al voltant de Sant Joan. En principi (si la situació del Coronavirus ho permet) es farà el lliurament el 20 de juny a la sala de plens de l’Ajuntament de Taradell.

Els treballs que es vulguin presentar al Premi poden presentar-se abans del 2 de juny a l’adreça electrònica taradell@taradell.cat. Podeu consultar les bases exactes en la imatge de baix de tot.

El perquè d’Anastasi Aranda

Anastasi Aranda fent classes a la presó (1939)

Anastasi Aranda fou una persona molt vinculada amb Taradell. De fet, va ser professor de l’escola municipal del poble des del 1933 fins al 1939, quan va ser denunciat, pres i jutjat per un Consell de Guerra que el va condemnar a 15 anys de presó i va ser donat de baixa com a mestre nacional. No va sortir de la presó de San Miguel de los Reyes (València) fins al 10 de juny de 1943. Va tornar a Taradell però no va poder recuperar el títol de mestre i llavors va començar a fer classes particulars a les cases de pagès i de repàs, als vespres a casa seva. Va trobar feina al col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic i més endavant a La Garriga, on va morir per un atac de cor, mentre feia classe.

El Grup de Recerca Local de Taradell va estrenar el 20 de gener de 2018 un documental sobre la figura del reconegut mestre, que podeu tornar a visulitzar aquí.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments