Inici Actualitat Crítica literària: ‘L’any que vaig assassinar a Rita Barberá’ de Sebastià Bennasar

Crítica literària: ‘L’any que vaig assassinar a Rita Barberá’ de Sebastià Bennasar

0
COMPARTIR

Títol: L’any que vaig assassinar a Rita Barberá

Autor: Eider Rodríguez (Palma, 1976)

Editorial: Adia edicions

Any: 2019

Pàgines: 207

Llengua: català

Preu: 16,50 €

Sinopsi: Tots sabem que Rita Barberà va ser assassinada. Igual que el líder de Nirvana, Kurt Cobain, i tants d’altres misteriosos accidents i morts sobtades. Ara el seu assassí ens explica en primera persona com du a terme l’encàrrec immediatament posterior a la liquidació de la política valenciana: ni més ni manco que carregar-se uns quants escriptors i editors per intentar salvar la indústria editorial de la desfeta. Aconseguirà el seu objectiu, explicar-nos l’ofici i desfer-se de les ingerències professionals? Sebastià Bennasar torna a mesclar, sang, fetge i literatura en un thriller literaripolític on tot és el que sembla.

Crítica literària (Núria Martínez): Ens retrobem amb el Bennasar més gamberro i esbojarrat, que ens porta una novel·la negra on barreja sang, fetge i literatura quasi bé a parts iguals. Un còctel explosiu que crea addicció en el lector.

Fent servir un narrador en primera persona, en veu d’un assassí a sou, qui un any després d’haver-se carregat a Rita Barberà, rep l’encàrrec per part d’uns editors de carregar-se a un escriptor, un escriptor acadèmic i l’editor d’un grandíssim grup editorial, tot per intentar salvar la industria editorial de la desfeta. Divertit, i fàcil, és intentar esbrinar qui s’amaga darrera de cada un d’aquests personatges.

La diversió està garantida des de el capítol u, on ens trobem a unes dones de missa amb una sobredosis de cocaïna. Però al nostre sicari li surt una competència inesperada i és que a les illes, un altre assassí, l’Antonio Aliaga es disposa a matar a una sèrie d’editors, fart de que rebutgin els seus originals i que té com objectiu, per encàrrec d’un assassí convicte a qui demana ajuda, matar al mateix escriptor acadèmic.

L’acció transcorre entre Barcelona, València, Palma i Andorra on ens trobem amb la sorpresa de veure el gran Albert Vilaró fent un paper secundari i força negre. No és l’única sorpresa que el llibre ens depara, ans al contrari.

VALORACIÓ GLOBAL
Puntuació
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments