Inici Actualitat A Taradell ja s’ha lliurat més de 9.000 peces de material de...

A Taradell ja s’ha lliurat més de 9.000 peces de material de protecció fetes per voluntaris

1
COMPARTIR

Les donacions de material de protecció contra el Coronavirus a Taradell ja han superat la xifra de 9.000 en dues setmanes. Diversos col·lectius i voluntaris han treballat per poder proveïr, de forma constant i continuada, material, ja siguin mascaretes, viseres o gorros.

Així, el grup de voluntàries que cusen i preparen material, ja han lliurat 4.486 mascaretes, 2.037 bates, 1.050 davantals i 800 gorros que s’han donat a la Residència Vilademany de Taradell i també van per l’Hospital General de Vic, a l’Hospitalt Sant Creu, a l’Associació Sant Tomàs, a residències de gent gran d’Osona com les de Vic i Tona, a l’Àrea Bàsica de Salut de Santa Eugènia de Berga, i a col·lectius com el servei de neteja de Vic, els Mossos, la Guàrdia Urbana i a personal sanitari d’ambulàncies d’Osona.

Actualment, el grup de voluntàries ja està integrat per 60 cosidores distribuïdes en dos grups, un per fer bates i l’altre per cosir mascaretes. Aquest dissabte ja es posaven a cosir 3.000 mascaretes més i quasi 3.000 bates més. El material es recull i redistribueixe per les cases a través d’un voluntari.

D’aquestes mascaretes cosides pel grup de voluntàries 600 són les que l’ANC Taradell dijous va lliurar a l’Ajuntament de Taradell i ja té prevista una comanda de 1.000 mascaretes.

Des del grup impulsor del Consell per la República de Taradell també han lliurat 100 mascaretes per a ús sanitari a la Residència Vilademany i 100 més al Consultori de Taradell

Paral·lelament, la Penya Barcelonista de Taradell també ha realitzat una donació de mascaretes del tipus FFP2 i de bates impermeables al Consultori de Taradell per un valor total de 1.000 euros. La donació s’ha gestionat a través de la Fundació Doctor Trueta, que ha gestionat la seva compra.

D’altra banda, pel que fa a les viseres de protecció impreses en 3D que lidera l’Albert Lozano, ja se n’han imprès un total de 174. A més, s’ha afegit en Xevi Vila que també té impressora, i un voluntari de Folgueroles que havia fet arribar algunes viseres. Aquestes s’han repartit al Consultori de Taradell, a l’Àrea de Salut Bàsica de Santa Eugènia de Berga, al Consultori de Balenyà, Calldetenes i Tona, a la Residència Vilademany, a les dues farmàcies de Taradell, a una farmàcia de Centelles, al Centre Veterinari de Taradell i al de Malla, a diversos comerços oberts de Taradell, a repartidors de SEUR i, fins i tot, a persones particulars que havien de desplaçar-se a Vic, alguns dentistes de Barcelona i de Sant Sebastià (País Basc).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
RAMON SERRA
RAMON SERRA
13 abril 2020 8:53

Gent de Taradell, sou molt bona gent!