Inici Actualitat L’Agència espanyola del Medicament homologa el respirador d’emergència on han treballat taradellencs

L’Agència espanyola del Medicament homologa el respirador d’emergència on han treballat taradellencs

0
COMPARTIR
El respirador a la dreta i Jordi Pujol el tercer de dalt, començant per l'esquerra. Foto: ACN

L’Agència Espanyola del Medicament ha homologat dos nous prototips de respiradors d’emergència per tractar a pacients amb Coronavirus. Un dels models aprovats és el Dispositiu Autònom de Respiració (DAR), elaborat per l’empresa GASN2 i en el qual han treballat quatre taradellencs. En concret, aquesta empresa ha dissenyat i desenvolupat un prototip de respirador mecànic d’intubació que permet la ventilació dels pacients quan no hi hagi disponibles respiradors convencionals.

El taradellenc Jordi Pujol, responsable d’I+D de GASN2 n’ha estat un dels artífexs, ja que en menys d’una setmana el van desenvolupar. En aquesta empresa també hi treballen tres taradellencs més dedicats a altres equips per lluitar contra el Coronavirus, tal com explicàvem la setmana passada. Aquest és el tercer dispositiu desenvolupat en col·laboració amb l’Hospital Clínic, l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) i la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, que rep aquesta aprovació. Inicialment, l’estudi es farà al Clínic i a Can Ruti, i s’ampliarà a altres hospitals de Catalunya i de la resta d’Espanya quan es disposi de dades dels primers pacients. La iniciativa ha estat possible gràcies al suport rebut per un gran nombre de particulars, empreses i entitats.

El nou equipament compta amb parts d’origen industrial, una part pneumàtica i d’instrumentació, una altra d’elèctrica i electrònica, així com software de control de variables de procés, monitoratge en pantalla i alarmes visuals i sonores. És un dispositiu lleugerament més sofisticat que els dos anteriors autoritzats per a proves clíniques. Amb el DAR es podrà controlar la freqüència respiratòria i altres paràmetres de forma constant i objectiva, proporcionant al pacient un suport vital que d’altra manera no tindria, sempre en absència d’un respirador convencional disponible.

GASN2, una empresa catalana que dissenya, construeix i distribueix equips per optimitzar processos industrials associats al consum de gasos, calcula que, inicialment, se’n podrà produir 100 equips diaris.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments