Inici Actualitat L’Institut de Taradell té preparada una proposta formativa virtual per seguir avaluant...

L’Institut de Taradell té preparada una proposta formativa virtual per seguir avaluant els alumnes

0
COMPARTIR

Els centres escolars d’arreu de Catalunya han viscut un canvi radical en qüestió de setmanes. Després de l’estat d’alarma decretat per l’estat espanyol, els professors han hagut de substituir i modificar plans de treball perquè els alumnes puguin seguir de forma online la part final del curs escolar, i a Taradell no n’és una excpeció.

L’Institut de Taradell ha viscut la crisi del Coronavirus en el seu any de més creixement d’alumnes. L’institut assumeix quatre cursos de la ESO i dos de Batxillerat. Aquest curs a més van superar la barrera dels 500 alumnes i es van veure obligats a instaurar 2 mòduls per assumir tota la demanda d’estudiants. El confinament i tancament de centres educatives va obligar a improvisar. Tal com ens ha explicat el seu director, Àngel Pozas, “al principi vam intentar optimitzar al màxim els recursos i analitzar les disponibilitats tecnològiques al nostre abast amb professorat i famílies”. Així, al llarg d’aquestes primeres setmanes per nivells i matèries es van fer arribar als alumnes activitats i recomanacions a través del telèfon, la web, els tutors o la plataforma virtual (TokApp) per tal que no perdessin hàbits d’aprenentatge. Però cap d’elles era avaluable.

Ara, a partir del 14 d’abril i en base a les directrius del Departament d’Educació, s’activarà un paquet formatiu quinzenal de forma virtual. Es tracta d’una proposta formativa consensuada entre l’equip directiu i els coordinadors que, a través de la plataforma virtual i el correu electrònic, es farà arribar als alumnes i aquesta sí serà avaluable.

Pel que fa als estudiants que enguany estan cursant 2n de Batxillerat i que hauran de fer la selectivat. El Ministeri d’Educació va decidir, el passat dimarts 17 de març, ajornar les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) previstes incialment pels dies 9, 10 i 11 de juny i fer-les durant els dies 7, 8 i 9 de juliol. El director de l’Ins Taradell assegura que “garantirem que els temaris es puguin desenvolupar en les mateixes condicions que si es fessin presencials”, afirma això abans d’iniciar una nova videoconferència amb alumnes d’últim curs.

De fet, des de l’Institut les videoconferències entre professorat i equip directiu són la dinàmica habitual aquestes tres últimes setmanes. En tot moment s’ha buscat tenir un contacte permanent entre professorat, alumnat i famílies.

Àngel Pozas, el director de l’Institut, assegura que la situació ha estat excepcional i no es podia preveure cap protocol per a un tancament d’aules i confinament a casa, però sí és crític amb les polítiques públiques. “Això suposarà un punt d’inflexió. Hi haurà un abans i un després”, afirma i afegeix que caldrà garantir l’equitat educativa i, sobretot, que les polítiques públiques assegurin l’accés a les noves tecnologies i a material tecnològic de tot l’alumnat i de tot el professorat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments