Inici Actualitat Taradell registra només aquest dimarts 5 nous casos positius de Coronavirus

Taradell registra només aquest dimarts 5 nous casos positius de Coronavirus

0
COMPARTIR

Aquest dimarts 31 de març va ser el dia de major positius per Coronavirus que s’han confirmat a Taradell des d’inicis de març. En només un dia es van donar 5 nous casos de positiu. Les cinc proves PCR que es van fer van confirmar el virus i ara mateix a Taradell hi ha 24 positius confirmats (les dades de Salut han rectificat un positiu que en principi es deia que s’havia produït el 17 de març).

Al següent gràfic podeu veure en vermell els positius (en gris els negatius i en blau el total de proves) i els dies que s’han confirmat a partir de les proves PCR efectuades.

En total s’han realitzat 48 proves PCR i 24 han donat negatiu. Fins aquest dimarts, el dia que s’havien donat més positius havia estat el 24 i el 28 de març amb tres casos cada dia. Tot i donar-se casos positius, això no confirma que siguin casos greus, només que es té el virus. Per tant, molts dels casos poden ser lleus i que obliguen a un aïllament domiciliari mínim d’uns 14 dies des de l’inici dels símptomes fins que se’ls torna a fer la prova i donen negatiu.

La prova PCR identifica la presència de Coronavirus en mostres biològiques (principalment secrecions respiratòries) mitjançant la detecció d’un fragment de material genètic, que en el cas del Coronavirus és una molècula d’ARN.

A Osona ja hi ha 535 positius

A la comarca d’Osona la xifra de casos positius ja ha superat el mig miler (535). En tan sols un dia es va passar de 483 a 535 i s’han realitzat un total de 942 proves PCR. Vic amb 156 i Manlleu amb 68 són els municipis amb més positius a la comarca, seguits per Torelló (40) i Hostalets de Balenyà (37).

L’Ajuntament de Vic ja està habilitant el pavelló del Castell d’en Planes de Vic per convertir-lo en un hospital de campanya amb capacitat per a 200 llits. L’objectiu és que en aquest espai s’hi instal·lin malalts de coronavirus lleus i, d’aquesta manera, deixar l’hospital per a casos més greus. Tot això es fa amb la previsió que, en els pròxims dies, hi hagi un creixement de casos positius de Coronavirus. Està previst que el nou hospital de campanya estigui operatiu d’aquí a una setmana. Aquest dimarts, el Consorci Hospitalari de Vic ja tenia 158 ingressats per coronavirus, 17 d’ells a l’UCI. A la capital d’Osona ja han mort 35 persones per la malaltia.

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments