Inici Actualitat Es confirma la primera mort a Taradell per Coronavirus

Es confirma la primera mort a Taradell per Coronavirus

0
COMPARTIR

Taradell ha registrat aquest dimecres 1 d’abril la primera mort per Coronavirus. Pel que hem pogut confirmar, es tracta d’una usuària de 83 anys de la Residència Vilademany de Taradell que ja estava molt delicada de salut.

Aquest dilluns des de l’Ajuntament ja s’havia confirmat que s’havien donat més positius de Coronavirus al municipi i que algun s’havia registrat a la Residència. També podem confirmar que aquest no és l’únic cas de positiu que hi ha al centre residencial taradellenc i que el Coronavirus afectaria a algun altre usuari de salut delicada i d’alt risc.

Tot i això, la Residència està seguint tots els protocols sanitaris. Des de l’inici de la pandèmia està aplicant mesures de prevenció contra el virus. A més, des de feia dies ja es van aïllar i es van confinar a les seves habitacions alguns usuaris més vulnerables o amb demència, es mantenien les distàncies de seguretat i s’aplicaven totes les mesures de protecció i higiene entre els treballadors. A més, la plantilla, que està totalment bolcada en el benestar dels usuaris, va totalment protegida amb equips de protecció integral i no s’han produït baixes per coronavirus.

La Residència dins l’assaig clínic de Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà

Un aspecte positiu és que l’alcadessa de Taradell i presidenta del Patronat de la Fundació Vilademany, Mercè Cabanas, ens ha confirmat que la Residència Vilademany formarà part de l’assaig clínic que realitzen l’equip de Bonaventura Clotet i l’epidemiòleg Oriol Mitjà entre centres residencials per lluitar contra el Coronavirus. Així, l’assaig es basa en fer proves i un tractament experimental que es farà als treballadors i familiars d’usuaris de la Residència Vilademany per trobar un medicament contra el Coronavirus. L’assaig investiga contactes entre gent exposada i familiars per comprovar si comparant el placebo amb el fàrmac augmenta el caràcter preventiu i disminueix el grau d’infecció.

Recordem que, segons dades del Departament de Salut, a Taradell hi hauria un total de 24 positius des de principis del mes de març, tot i que aquestes dades es consideren que no són fiables del tot. Tot i així, del total de 48 proves PCR realitzades a Taradell, la meitat han donat negatiu. A més, molts dels casos poden ser lleus, però tot i això obliga a dur a terme un confinament d’uns 14 dies des de l’inici dels símptomes fins que se’ls torna a fer la prova per confirmar si ja no contenen el virus.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments