Inici Actualitat Quatre taradellencs treballen en una de les tres empreses que fabriquen un...

Quatre taradellencs treballen en una de les tres empreses que fabriquen un nou respirador d’emergència

0
COMPARTIR
Foto d'un professional sanitari entrant en una habitació a l'Hospital Clìnic (ACN)

Tres empreses estan desenvolupant tres nous models de respiradors d’emergència per tractar pacients afectats pel Coronavirus. En una d’aquestes empreses, concretament GASN2, hi treballen quatre taradellencs (que prefereixen no donar els seus noms). Un d’ells molt implicat en el desenvolupament del nou respirador, mentre que els altres en altres equips per combatre el Coronavirus.

En concret, GASN2 està dissenyant i desenvolupant un prototip de respiradors mecànics d’intubació que ha denominat ‘Dispositiu Autònom de Respiració (DAR)‘ i permet la ventilació dels pacients quan no hi hagi disponibles respiradors convencionals. GASN2 és una empresa catalana que dissenya, construeix i distribueix equips per optimitzar processos industrials associats al consum de gasos.

D’altra banda, les empreses Protofy.xyz i GPAInnova estan fabricant dos altres models. Els tres prototips s’utilitzaran de forma transitòria en situacions d’emergència i permetran controlar la freqüència respiratòria. Les tres empreses que treballen en la fabricació dels tres models de respiradors col·laboren amb l’Hospital Clínic, els Germans Trias i Pujol (Can Ruti) i la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB).

Els tres prototips estan finançats gràcies a l’ajuda de donacions de particulars, empreses i entitats de la societat civil. En aquests moments estan passant les proves de validació amb animals. En els pròxims dies s’espera que es posin en funcionament. Una vegada superada aquesta primera fase hauran de ser aprovats per l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris, perquè es puguin distribuir a escala industrial i es destinin a tots els centres sanitaris de l’Estat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments