Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell se suma al manifest unitari del municipalisme català per...

L’Ajuntament de Taradell se suma al manifest unitari del municipalisme català per demanar el confinament total

0
COMPARTIR

Aquest dilluns al migdia l’equip de govern d’ERC i el grup de Junts per Taradell a l’oposició han acordat adherir-se al manifest del municipalisme català que, entre d’altres coses, demana al Govern espanyol que es decreti un confinament total per fer front a l’emergència del Coronavirus.

El manifest està consensuat per les tres entitats municipalistes catalanes: l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC). El document reivindica la unitat del món local davant la pandèmia del Coronavirus i demana un confinament efectiu i més estricte perquè tothom es quedi a casa amb l’excepció d’aquelles persones que treballen en serveis establers com a essencials per taller amb la cadena de transmissió. Al mateix temps, reclama infraestructures sanitàries i ajuts als treballadors i famílies més necessitades.

El manifest unitari també posa èmfasi en la necessitat de facilitar les condicions als ens locals per a què puguin fer front a aquest moment d’emergència i treballar per superar la situació des de la proximitat i el coneixement local. D’aquesta manera, entre d’altres mesures, es demana que els ajuntaments puguin disposar del superàvit generat el 2019 per al que necessitin, que es flexibilitzi la regla de la despesa, que s’elimini la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) que limita l’autonomia local i que es garanteixin aportacions de les administracions supramunicipals i europees cap al món local per donar resposta a les necessitats actuals i futures.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments