Inici Actualitat Es confirma el primer cas de Coronavirus a Taradell

Es confirma el primer cas de Coronavirus a Taradell

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell, a través d’un comunicat de l’alcaldessa, Mercè Cabanas, ha confirmat aquest divendres al vespre el primer cas d’una persona taradellenca afectada per Coronavirus.

Per preservar la seva privacitat no es diu ni l’edat ni el nom, però segons l’alcaldessa l’evolució és bona i s’han pres mesures de protecció amb el seu entorn. La persona taradellenca ha donat positiu al test de Coronavirus que se li ha fet a l’Hospital General de Vic, on estava ingressada des de dilluns. Tot i el positiu, evoluciona favorablement.

L’alcaldessa, Mercè Cabanas, demana “serenitat, solidaritat i el confinament a les vostres llars” i insisteix en reforçar les mesures d’higiene preventives. També posa èmfasi en evitar desplaçaments innecessaris que poden propiciar el contagi. Així, s’han reforçat les restriccions de circulació per la via pública amb presència dels Guàrdies Municipals de Taradell, Mossos d’Esquadra i, fins i tot, amb informacions per megafonia  d’algunes actuacions previstes. També a la tarda s’ha fet desinfecció a les àrees més concorregudes de la via pública i es demana a tothom qui pugui a col·laborar higienitzant el seu entorn.

També es recorda que no està permès moure’s cap a una segona residència i que s’han tancat el càmping i els allotjaments rurals del municipi.

61 casos fins ara al Consorci Hospitalari de Vic

Actualment, hi ha 25 persones amb confirmació de la malaltia, i unes altres 28 amb criteris d’aïllament que esperen els resultats, segons el Consorci Hospitalari de Vic. Tot i això, des de l’inici de l’epidèmia s’han confimat 61 casos d’infecció (37 pacients i 24 professionals sanitaris).

Fins ara, l’epidèmia ha causat la mort de cinc persones, la primera es va registrar dimecres d’aquesta setmana. Del total de tests que s’han practicat, 107 han donat un resultat negatiu.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments