Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell suspèn provisionalment la conversió d’un local comercial en garatge...

L’Ajuntament de Taradell suspèn provisionalment la conversió d’un local comercial en garatge o habitatge per protegir el comerç del centre del poble

0
COMPARTIR

El ple de l’Ajuntament de Taradell va aprovar aquest dijous per unanimitat la suspensió de la tramitació de qualsevol llicència per canviar l’ús d’un local comercial del centre del poble. La mesura va rebre el vot a favor d’ERC i de Junts per Taradell.

En concret, aquest canvi no permetrà a partir d’ara convertir un local comercial en garatge, habitatge o magatzem en els carrers de l’àmbit comercial que contempla el Planejament d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Es tracta de carrers cèntrics com La Plaça, una part del carrer de l’Església, el carrer del Joc de la Pilota, el Passeig Domènec Sert, una part del carrer de la Vila i del carrer Sant Sebastià, la carretera de Montrodon i la carretera de Balenyà. Segons el regidor d’Urbanisme, Joan Canó, la mesura pretén “evitar la destrucció i desaparició de comerç local i de locals que s’acaben convertint en garatges, habitatges de planta baixa o magatzems”.

Es tracta d’una suspensió temporal (d’uns 3 o 4 mesos), ja que Canó va afegir que l’objectiu és estudiar el model comercial que contempla el POUM i definir-ne un de nou regulant la delimitació i els usos de planta baixa. “Som conscients que això no és una solució per al comerç local, però evitem, com a mínim, que desapareixin locals”, va dir per apuntar que anirà acompanyat d’altres iniciatives per potenciar el comerç de proximitat.

La resta de llicències que es tramiten per convertir un local en comercial o per obres de manteniment o serveis tècnics, no queden afectades per la suspensió.

Moció per fer front a l’emergència climàtica

El ple també va aprovar per unanimitat una Declaració d’Emergència Climàtica. Precisament, dijous al matí els alumnes de 4t de Primària de l’escola Les Pinediques van visitar l’Ajuntament de Taradell per fer arribar una carta on demanaven que el municipi declarés aquesta declaració. Van ser rebuts per l’alcaldessa, Mercè Cabanas, el regidor de Sostenibilitat, Joan Canó, el regidor d’Educació, Lleïr Pladevall, la regidora de Junts per Taradell Sílvia Puntí i la tècnica de Medi Ambient, Eva Codina.

Els alumnes van fer una exposició sobre què és el canvi climàtic, les seves causes i conseqüències i una proposta d’accions a Taradell en àmbits com els residus, la mobilitat, l’energia o el consum responsable. L’Institut de Taradell fa uns dies també va declarar l’emergència climàtica a Taradell a petició del seu alumnat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments