Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell inicia una campanya pedagògica per millorar la recollida selectiva...

L’Ajuntament de Taradell inicia una campanya pedagògica per millorar la recollida selectiva de qui no ho fa bé

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell portarà a terme durant els propers dos mesos una campanya per conscienciar i ensenyar a fer bé la recollida selectiva de residus a aquells veïns que no separen correctament les deixalles. Es tracta d’una iniciativa que té un objectiu pedagògic, tot i que un cop acabada es procedirà a sancionar qui encara no faci bé la recollida selectiva porta a porta.

La campanya primer tindrà un període de dos mesos durant els quals es controlarà qui ho fa malament i se li comunicarà amb un avís instant-lo a complir amb la normativa de recollida de residus. Després d’aquest període, qui sigui reincident rebrà una sanció econòmica, d’acord amb l’ordenança de residus municipals. Segons el regidor de Sostenibilitat, Joan Canó, la campanya es realitzarà a través d’agents cívics de la Mancomunitat la Plana i de l’agent cívic de Taradell. I afegeix que “abans de començar a sancionar, hem cregut millor fer una bona campanya de conscienciació primer”.

L’objectiu també serà modificar l’ordenança de residus municipals “per poder aplicar sancions més realistes, ja que ara contempla sancions baixes, diferents per les mateixes accions i s’ha d’actualitzar el redactat”. L’ordenança actual, per exemple, contempla sancions que van de 30 a 60 euros per deixar residus fora dels horaris de recollida i també abans o després del servei de recollida, utilitzar contenidors diferents dels determinats per l’Ajuntament, dipositar residus fora del contenidor o sense bossa o abandonar residus en general, entre d’altres. La sanció més cara (90 euros) és per lliurar residus no autoritzats i dipòsit de residus fora dels contenidors homologats (molt semblant a una altra).

La campanya arriba després que l’Ajuntament de Taradell hagi detectat que alguns veïns no realitzen correctament la separació de les deixalles. El funcionament de la recollida selectiva porta a porta que es fa a Taradell des del 2001 i com fer la separació de les deixalles es pot consultar en aquest enllaç. També es pot consultar el Manual per fer un bon reciclatge. Amb dades del 2018, Taradell era el 19è municipi català que millor reclica (el 81,17% dels residus), però encara aporta quasi un 19% de residus a l’abocador comarcal.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments