Inici Actualitat Una dotzena de carrosses i comparses participaran a l’edició 2020 del Carnaval...

Una dotzena de carrosses i comparses participaran a l’edició 2020 del Carnaval de Taradell

0
COMPARTIR

La gran rua del Carnaval de Taradell arriba aquest dissabte. Es calcula que una dotzena de carrosses i comparses desfilaran pel centre del poble, en un Carnaval que arriba amb novetats en el recorregut i amb un increment de les mesures de seguretat i prevenció.

Per desè any consecutiu, Ràdio Taradell n’ha assumit l’organització, juntament amb l’Ajuntament de Taradell. Per això, els membres de l’emissora seran els encarregats de fer el pregó. Es farà a dos quarts de 7 del vespre a la plaça de l’Atlàntida i, just després, començarà la rua. Com cada any, hi haurà premis per a les millors carrosses i comparses. En carrosses, el primer premi estarà dotat amb 400 euros; el segon, amb 300, i el tercer, amb 100. També es distingirà amb 100 euros la millor comparsa. Un jurat format per persones vinculades amb el poble o amb la història de Ràdio Taradell decidirà el veredicte. El formaran l’alcaldessa, Mercè Cabanas; el músic Guillem Soler; la directora artística del Canet Rock, Laura Duran; el director de Canal Taronja Osona i Moianès, Rubén Vázquez, i el periodista de La Xarxa David de Dios.

Els premis s’entregaran al voltant de les 10 de la nit a Can Costa, on hi haurà sopar popular per als membres de les carrosses i comparses. Tot seguit, cap a dos quarts d’11, començaran els concerts i hi haurà servei de barra.

Canvis en el recorregut

Després de recollir els suggeriments de les colles que han participat al Carnaval de Taradell els últims anys i per tal que la cercavila transcorri sense problemes, l’organització ha decidit fer un sol recorregut per a totes les carrosses i comparses, que es preveu que duri entre dues hores i dues hores i mitja.

Com és habitual, la desfilada de la disbauxa començarà pels volts de les 7 de la tarda des de la plaça de l’Atlàntida. Seguirà per la carretera de Balenyà, el passeig de Sant Genís, la carretera de Mont-rodon, el passeig Domènec Sert, la plaça de les Eres, el carrer Sant Sebastià, el Guillem de Mont-rodon, el de la Font i el
passeig Domènec Sert. Aquí és on arriben els canvis. La rua tornarà a entrar a la plaça de les Eres i farà una altra volta pel carrer Sant Sebastià, el Guillem de Mont-rodon, el de la Font i el passeig Domènec Sert. Un cop les colles arribin a aquest punt, continuaran per la carretera de Balenyà i la rua acabarà davant de Can Costa.

Més seguretat

L’organització del Carnaval aposta fort per la seguretat i, per això, ha dissenyat un ampli dispositiu, tant per la rua com per la festa popular que es farà a Can Costa. En total, durant tot el vespre-nit, es desplegaran una vintena d’agents de seguretat privada. Uns efectius que se sumaran als voluntaris de Protecció Civil, als guàrdies municipals i als Mossos d’Esquadra. L’objectiu és intentar que la diversió no quedi repartida per tot el poble després de la rua.

Recordem que després de la rua de Carnaval hi haurà concerts a can Costa. Hi actuaran el grup de karaoke De Mortimers i el de versions Tapeo Sound System amb entrada gratuïta.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments