Inici Actualitat Obertes les inscripcions per a un curs del Centre Excursionista sobre meteorologia...

Obertes les inscripcions per a un curs del Centre Excursionista sobre meteorologia de muntanya

0
COMPARTIR

El Centre Excursionista de Taradell oferirà un curs de Meteorologia de Muntanya que pugui fer servei a tots els excursionistes durant les seves estades a la muntanya. Per tal que una activitat de muntanya sigui exitosa és inmportant tenir coneixements bàsics del temps. Per aquest motiu cal saber interpretar els senyals de la natura i conèixer els conceptes bàsics de la meteorologia a la muntanya per assolir l’objectiu o saber quan cal retirar-se a temps.

El curs tindrà lloc el 9 i el 16 de març, de les 7 a 10 del vespre, al local del Centre Excursionista de Taradell. El preu és de 25 euros per a tots els socis del CET, 30 euros per als federats a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i 40 euros pel públic en general. L’aforament màxim és de 15 alumnes i les inscripcions estan obertes fins el dia 4 de març, a la Secretaria del CET o a geea@cetaradell.cat. El curs tindrà com a docent Néstor Gómez, geògraf i meteoròleg de TV3; instructor d’excursionisme, expresident de la Unió Muntanyenca Eramprunyà (Gavà) i tècnic de Senders de la FEEC.

El curset servirà per aprendre els tipus de clima que existeixen, relacionat sobretot en l’interès en el clima d’alta muntanya. Alguns dels temes que es tractaran seran la isoterma 0º C, les inversions tèrmiques, la cota de neu, els anticiclons, la interpretació del baròmetre-altímetre de canell o com cercar a Internet una bona font d’informació meteorològica. L’activitat està organitzada pel Grup d’Esquí, Escalada i Alpinisme del CET.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments