Inici Actualitat Una quarta part de la població de Taradell serà major de 65...

Una quarta part de la població de Taradell serà major de 65 anys l’any 2033 segons l’Idescat

0
COMPARTIR

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) al 2033 a Taradell hi haurà un 25% de població major de 65 anys. És a dir, un total de 1.759 (803 homes i 956 dones) taradellencs i taradellenques. Això suposo un increment considerable respecte a les dades actuals.

I és que segons l’Idescat, amb les últimes dades disponibles que daten del 2018, a Taradell hi havia un total de 1.202 persones majors de 65 anys. Això representa quasi un 19%. Per tant, la projecció que fa l’Idescat és que la població de gent gran anirà augmentant. Un fet que pot servir, per exemple, per tenir en compte serveis, equipaments i polítiques de benestar social, atenció a les persones o assistència a la gent gran, que seran més necessàries.

Mentrestant, els menors de 15 anys a Taradell rondaran la xifra de 1.029 (529 nois i 500 noies), segons la projecció. Comparativament, al 2018 a Taradell hi havia 1.061 menors de 15 anys.

Pel que fa a la població total, Taradell continuarà amb la tònica de creixement actual i se situarà entorn dels 7.127 habitants a Taradell, és a dir, un 9% més, augmentant en 586 més respecte als que hi ha aquest febrer de 2020 (6.541 habitants).

L’Idescat ha presentat una nova projecció de població municipal referent al 2033. L’objectiu d’aquesta eina és proporcionar informació, a curt i mitjà termini, sobre quines poden ser les xifres futures de població als municipis catalans. Les projeccions de població municipals s’elaboren a partir de l’evolució demogràfica dels municipis en el període 2013-2018. És a dir, són tendències projectades en el temps.

L’Idescat preveu que Catalunya arribarà als 8,2 milions d’aquí a 13 anys, és a dir quasi mig milió més que actualment.

Podeu consultar les dades aquí: ENLLAÇ

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments