Inici Actualitat Preocupació a Taradell pels incidents amb trencament de vidres en cotxes

Preocupació a Taradell pels incidents amb trencament de vidres en cotxes

2
COMPARTIR

Aquesta darrera setmana ha crescut la preocupació i l’alarmisme a Taradell pels casos de trencament de vidres en cotxes durant la nit. A banda de l’onada de robatoris a les urbanitzacions que hi va haver fa mesos, ara preocupa que s’han produït petits furts o actes de vandalisme on s’ha trencat el vidre d’alguns cotxes aparcats al carrer. Els fets es produeixen de nit i aquest cap de setmana s’han registrat tres casos, un divendres, un dissabte i un diumenge.

En aquest sentit, diversos afectats taradellencs han fet sentir la seva indignació a través de les xarxes socials i ja s’han mobilitzat. Primer van crear un grup de whattsapp fa mesos, i aquests últims dies han creat un perfil de twitter on denuncien cada incident que es produeix. Precisament, en l’últim ple municipal (dijous passat) van fer sentir la seva indignació i aquest dilluns algun dels representants del grup es va reunir amb l’alcaldessa, Mercè Cabanas.

Des de l’Ajuntament de Taradell es mostren preocupats i partidaris de buscar una solució, tot i que són conscients de la dificultat. Consultat el regidor de Governació i Seguretat, Lluís Rodríguez, afirma que “tenim tota la voluntat de buscar una solució” i afegeix que “el primer que hem de fer és estar al costat del ciutadà perquè entenem que és una situació molt desagradable”. També nega que es tracti d’inseguretat, però sí d’incidents puntuals en dos o tres punts del poble i, per això, s’ha donat instruccions als guàrdies municipals perquè facin més insistència en el patrullatge en aquestes zones.

En el que portem de 2020, ja s’han produït almenys 7 episodis d’intent de furt trencant els vidres dels vehicles, normalment, el de l’acompanyant. El grup d’afectats ha confirmat a Taradell.com que tenen comptabilitzats entre 25 i 30 trencaments de vidres de vehicles des d’inicis del 2019.

En aquest 2020 s’han registrat furts amb vidres trencats de cotxes al barri de La Madriguera, a la carretera de Balenyà tocant a l’avinguda Castellets i, sobretot, al barri de Sant Miquel (carrer Matagalls, carrer Bellmunt, carrer Doctor Flèming i carrer Rossinyols). Però fa molts més mesos que el trencament de vidres en cotxes va iniciar-se, sobretot, entre els veïns de l’Avinguda Castellets on hi va haver entrades en domicilis particulars i trencaments de vidres en diversos vehicles.

Des de l’Ajuntament ja s’ha previst en el pressupost 2020 una partida perquè durant quatre mesos a l’estiu (de l’1 de juny al 30 de setembre) s’ampliarà la vigilància a les nits amb dos guàrdies municipals (ara n’hi ha un a les nits). Cal recordar, però, que Taradell només disposa de Guàrdia Municipal i no Policia Local. Això implica que els agents no tenen competències de seguretat ciutadana, que recau directament en els Mossos d’Esquadra. De fet, el regidor Lluís Rodríguez insisteix que s’han reunit amb el cap de seguretat ciutadana i els responsables de proximitat dels Mossos d’Esquadra, però que si el responsable no s’agafa in fraganti és molt difícil, tenint en compte els 26 quilòmetres quadrats del terme municipal que té Taradell. Per això, anima a les persones afectades que sempre denunciïn l’incident per facilitar més actuacions. “Hem d’anar plegats de la mà amb els Mossos, i cal fer denúncia perquè sinó, a ells no els consta l’incident a nivell estadístic”. També assegura que des de l’Ajuntament s’està recopilant informació de tots els casos per fer-ho arribar als Mossos.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Jordi
Jordi
11 febrer 2020 17:56

Algú em pot dir perquè Taradell té Guàrdia Municipal i no Policia Municipal? No arribem a un cert número d’habitants? És un tema de pressupost? Gràcies!

Ivan
Ivan
11 febrer 2020 21:37
Reply to  Jordi

No em voldria equivocar, però la Policia Local és ‘obligatori’ a poblacions a partir de 10.000 habitants. Tema pressupost, no ho sé, però segons un municipal que li vaig demanar fa unes setmanes, em va dir que fer una Policia Local tenia el doble de pressupost i també, s’havia de construir una comissaria.