Inici Actualitat Can Serdà ja està quasi enderrocat i en un futur acollirà un...

Can Serdà ja està quasi enderrocat i en un futur acollirà un vial amb un tram cobert amb habitatges a sobre

1
COMPARTIR

L’enderrocament de Can Serdà ja és una realitat. Les obres que es van iniciar el dilluns 3 de febrer ja han completat l’enderrocament de la façana principal, tot i que encara duraran alguns dies més per retirar la runa i netejar l’espai. Està previst que el dia 13 de febrer estiguin acabades.

Cal destacar que les llindes del portal d’entrada i de les finestres s’han conservat. Són del propietari, però han de quedar-se a Taradell, segons estableix el conveni urbanístic. Possiblement podrien col·locar-se a la masia de Llagostera.

Els treballs d’enderrocament han alterat provisionalment el trànsit al carrer de la Vila, el carrer de Sant Sebastià, l’avinguda Montseny i la Plaça de les Eres, amb talls i canvis de sentit en la circulació. Justament, el canvi més significatiu ha estat a la Plaça de les Eres, on s’ha establert un pas de doble sentit per la zona situada davant de la ferreteria, aprofitant l’espai que ocupaven les places d’aparcament.

El nou vial

L’enderrocament de Can Serdà està previst en el Planejament d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), aprovat per l’ajuntament de Taradell el setembre de 2009. L’espai que deixa la casa ha de servir per crear un nou vial que donarà sortida al trànsit rodat del centre cap a la ronda de Llevant, un cop es desenvolupi el Pla parcial de la Tomba, i que connectarà amb la carretera de Viladrau.

Aquest nou vial, però, tindrà un primer tram que serà cobert a l’estil de la Tomba, del passatge de les Monges o de la Plaça cap al carrer del Campanar. És a dir, sobre el vial s’hi construirà un habitatge de dues plantes a sobre, quan el propietari vulgui construir. Això està determinat en el POUM, però mentre no es construeixi el vial serà net. Quan sigui cobert per aquest vial, només hi podran passar vehicles que no superin els 3 metres d’alçada.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
merce.puigdomenwch
merce.puigdomenwch
11 febrer 2020 0:04

Està molt bé… però la ronda és primordial perquè algun dia tindrem un ensurt i tots a córrer.