Inici Actualitat L’enderrocament de Can Serdà tira endavant i comença aquest dilluns

L’enderrocament de Can Serdà tira endavant i comença aquest dilluns

0
COMPARTIR

La casa de Can Serdà, situada al carrer Sant Sebastià, davant la Plaça de les Eres, anirà a terra a partir d’aquest dilluns. Les tasques pel seu enderrocament tiren endavant, malgrat que una veïna va interposar un recurs per paralitzar-ho.

Segons fonts de l’Ajuntament, els dos actes de nulitat que va sol·licitar del conveni de cessió i del projecte d’enderroc han estat desestimats pel jutge. Ara, podria interposar un recurs contenciós administratiu per l’execució del projecte que no se sabrà si s’estima o desestima fins al final de la sentència i com a molt podria demanar una indemnització per danys i perjudicis, però no paralitzar les obres de construcció del nou vial que ha de passar per allà.

Recordem que, en un principi, la casa s’havia previst enderrocar a l’agost aprofitant l’època de vacances perquè no molestés tant als veïns. Però l’existència de 13 nius d’orenetes a la façana de l’edifici va aturar l’enderrocament, ja que està prohibit eliminar nius d’aquesta espècia protegida. Per això, es va preveure fer-ho a la tardor però el recurs interposat ho va impedir.

Amb l’enderroc de can Serdà ja es podria afrontar el Pla parcial de la Tomba, que ha de desenvolupar la zona de la Ronda de Montserrat i crear el futur vial que ha de treure el trànsit del centre cap a la carretera de Viladrau.

Durada de les obres

Les obres d’enderroc de Can Serdà duraran fins el dijous 13 de febrer i alteraran la circulació de la zona. Així, els carrers de Sant Sebastià, carrer de la Vila, avinguda Montseny i Plaça de les Eres patiran talls en alguns trams. Són els següents:

  • Carrer de Sant Sebastià (tram entre C/ Ramon Pou i Plaça de les Eres):

– Només hi podràn circular veïns i serveis.

– Quedarà tallat el pas abans d’arribar a la Plaça de les Eres.

– No s’hi podrà parar ni estacionar.

– Serà de doble sentit, per entrar als garatges i per sortir-ne.

– Tot el carrer tindrà sortida per la zona de l’Institut.

  • Carrer de la Vila (tram de la Plaça de les Eres)

– No s’hi podrà parar ni estacionar.

– Serà de doble sentit, per passar fins al C. Sant Sebastià.

  • Plaça de les Eres (vial del cantó nord)

– S’inverteix el sentit de circulació per poder passar fins al C. Sant Sebastià.

  • Plaça de les Eres (vial del cantó de l’Ajuntament)

– No s’hi podrà accedir, quedarà restringit per maquinària i serveis.

  • Avinguda Montseny (tram del C/ de la Serra al C/ Catalunya)

– No s’hi podrà parar ni estacionar.

Paral·lelament, durant aquests dies el mercat setmanal dels dimecres es traslladarà a l’Espai 1 d’Octubre.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments