Inici Actualitat S’inaugura un monòlit dedicat al Ball del Ciri amb motiu de la...

S’inaugura un monòlit dedicat al Ball del Ciri amb motiu de la Festa Major d’hivern de Taradell

0
COMPARTIR

Taradell ha celebrat aquest dilluns la festivitat de Sant Sebastià, patró del poble, coincidint amb el 20 de gener. El dia central de la Festa Major d’hivern ha comptat amb els actes tradicionals i inaugurant un monòlit dedicat al Ball del Ciri.

La inauguració s’ha fet a les 12 del migdia a la Plaça de les Eres, lloc on està ubicat, amb la presència dels pabordes i els regidors de l’Ajuntament de Taradell. Aquest monòlit, elaborat per la Rita Sañé i la Paquita Clot i alumes de l’Escola l’Arpa, pretén recordar el Ball del Ciri, una dansa cerimoniosa i ritual que ja es ballava a Taradell cap al 1776 i simbolitza el traspàs públic de poders entre els diferents pabordes (administradors d’un determinat altar).

Tot seguit, a causa de la incertesa climatològica s’ha interpretat el Ball al Centre cultural Costa i Font. Sis parelles, tres són pabordes sortints i tres pabordes entrants, dansen. Els pabordes sortints fan entrega del ciri i d’un càntir de cristall amb aigua perfumada als pabordes entrants. A continuació, hi ha hagut el recital de danses catalanes a càrrec dels grups infantils de l’Esbart Sant Genís de Taradell.

Al matí, la festivitat s’ha iniciat amb la tradicional xocolatada popular al carrer de Sant Sebastià. Una activitat que va començar al voltant del 1959 i que tradicionalment anava a càrrec dels veïns del carrer, ja que les mestresses de la majoria de cases elaboraven la xocolata desfeta des de primera hora de la matinada.

A la tarda s’han tancat els actes amb un espectacle infantil de Pep López i Sopars de Duro al Centre cultural Costa i Font.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments