Inici Actualitat El Grup de Recerca Local de Taradell presenta dissabte un documental sobre...

El Grup de Recerca Local de Taradell presenta dissabte un documental sobre els 70 anys de la Cobla Genisenca

0
COMPARTIR

Coincidint amb els actes de la Festa Major d’hivern de Taradell, aquest dissabte 18 de gener a les 11 del matí el Grup de Recerca Local de Taradell farà l’acte anual que serveix per repassar la feina realitzada al llarg del darrer any i que porta per nom Fent Memòria 2019. Un any recollint records i vivències de la gent gran de Taradell.

També es presentarà l’audiovisual sobre els 70 anys de la Cobla Genisenca de Taradell, que es commemoraran el 9 d’abril del 2020 coincidint amb la data de la primera actuació oficial. El Grup de Recerca Local de Taradell s’avança a aquesta commemoració i aquest dissabte estrenarà un documental en el qual s’explica la història de la formació al llarg d’aquests 70 anys, posant èmfasi en la fundació però també en l’evolució i els canvis que ha patit al llarg d’aquests anys fins a l’actualitat, amb una formació que s’ha rejovenit i que compta amb una mitjana de 60 actuacions anuals.

El documental, que ha volgut destacar la presència taradellenca en la història de la cobla, compta entre els testimonis amb els dels difunts Joan Tuneu, Antoni Casassas i Segimon Serra, gràcies a unes entrevistes que el Grup de Recerca va fer fa uns anys. Tots tres van ser-ne fundadors juntament amb Jaume Codina, Josep Nogué, Andreu Ramírez i Pere Romeu que també aporten el seu testimoni. També s’ha parlat amb els taradellencs Joan Bosch, Vicenç Tió, Arcadi Prat i Albert Prat. Xavier Baurier que juntament amb Jordi Saubí, Josep Roma, Ramon Pey, Víctor Béjar o Marçal Cedó (taradellenc i músic més jove de la cobla) són alguns dels actuals membres de la Genisenca que també expliquen la seva experiència a la Cobla. El reportatge es complementa amb el testimoni de familiars com Miquela Homs, Filo Preseguer, Pep Roca o Nita Roca, així com el de Montserrat Arumí, del Maricel o l’Aman Barfull, que durant molts anys els va portar amb el cotxe.

El Grup de Recerca Local de Taradell es va crear l’any 2009 davant la necessitat de recollir els records i vivències dels taradellencs que van néixer i viure al segle XX i que han estat testimoni d’un segle d’importantíssims canvis socials, tecnològics, polítics i culturals. Des de llavors s’han enregistrat al voltant de 290 entrevistes i s’han realitzat 23 documentals. Aquest últim any, el 2019, es van realitzar 19 entrevistes de vida, de les quals se’n podrà veure un petit resum també dissabte.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments