Inici Actualitat Ada Parellada reivindica la “cuina del país” al pregó dels Tonis on...

Ada Parellada reivindica la “cuina del país” al pregó dels Tonis on s’escull Marçal Danés com a Hereu de Taradell 2020

0
COMPARTIR

La cuinera, Ada Parellada, va ser l’encarregada de pronunciar el  pregó de la Festa dels Tonis de Taradell 2020 a la sala gran del Centre cultural Costa i Font.

L’acte va iniciar-se amb una actuació de tres de l’Escola de Música de Taradell que va posar música a una nit, que va començar amb un record als presos i preses polítics. Al pregó, Ada Parellada va posar èmfasi en la tasca que han de fer els restauradors per donar relleu a la cuina catalana: “Tenim una gran responsabilitat. Els restauradors som promotors dels productes del país i hem de procurar que aquests productes estiguin a les nostres taules”.

Tot seguit, es va proclamar l’Hereu 2020 de Taradell. Primer es van presentar els candidats. Dos, Marçal Danés i Martí Trilla, hi eren presents, mentre que el tercer Daniel Miret no hi hva poder ser. Els dos candidats presents van haver de superar la prova de respondre a preguntes sobre temes de Taradell. Finalment, l’Hereu 2020, un cop comptats tots els vots emesos per la gent a partir de les butlletes del tast del porc, ha estat Marçal Danès.

Durant l’acte també es va fer públic el guanyador de la panera de productes donats pels botiguers de Taradell, que ha estat Joan Baucells. Podien guanyar-la els que van votar els candidats a hereu. També es va lliurar al premi al millor aparador de botiga dedicat al calendari de l’ermità, que va ser per Rosa Moda. Es tractava de la segona edició del concurs i hi van participar vuit comerços.

L’acte va comptar amb dues actuacions de l’Esbart dansaire Sant Genís i es va un reconeixement a Joaquim Pujadas, que durant 23 anys ha col·laborat amb la Festa dels Tonis posant la veu i comentant el Passant dels Tres Tombs.

A la part final el president dels Tonis de Taradell, Josep Preseguer, va agafar la paraula per, entre d’altres, explicar que el Passant d’aquest any implantarà un protocol pioner per vetllar pel benestar animal. Presegure va voler destacar que “fa molts anys que estem fent la feina ben feta” i va afegir que “tenim una festa única, recuperem patrimoni tot l’any i lloguem animals a particulars que els cuiden tot l’any especialment per la festa”. També va voler destacar que ha faltat fer més pedagogia sobre els carros que surten al Passant i va acabar dient que “tenim la festa per molts anys”.

Ja al final, l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, va destacar que “tenim sort de viure en plena de natura i cal fer molta pedagogia”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments