Inici Actualitat Els Tonis de Taradell 2020 seran els primers en posar en pràctica...

Els Tonis de Taradell 2020 seran els primers en posar en pràctica un protocol de benestar animal

0
COMPARTIR

La comissió de Tonis de Taradell ja fa temps que vetlla pel benestar dels animals que participen a la Festa dels Tonis. En l’edició 2019 ja van fer una aposta important, i aquest 2020 seran la primera festa en posar en pràctica un protocol de benestar animal, elaborat conjuntament amb la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA).

Aquest protocol pretén avaluar de manera rigorosa indicadors de benestar com la salut, l’alimentació o el comportament dels animals, no només durant la festa sinó també abans i després d’ella i a on i com viuen els animals. Segons el president de la Comissió de la Festa dels Tonis de Taradell, Josep Preseguer, “som conscients que cal adaptar la festa a la societat actual i no podem permetre que cap animal que participi a la nostra festa pateixi. Creiem que la Festa dels Tonis és una eina per preservar el patrimoni del nostre país i per això ens sembla molt important poder treballar conjuntament amb FAADA per tal que els Tres Tombs compleixin amb la normativa de protecció dels animals i que no desapareguin”.

Activitats de la Festa dels Tonis 2020

La Festa dels Tonis de Taradell començaran aquest divendres a la tarda amb dues activitats per la canalla. A la Biblioteca Antoni Pladevall i Font es farà una hora del conte a càrrec de Ruth Tururuth amb ‘Contes a la vora de l’hort: pastanagues i pebrots’ a partir de 2/4 de 6 de la tarda en un acte per a nens i nenes a partir de 4 anys. Una hora més tard (18:30h) a la sala del mig de can Costa es farà un taller infantil sobre el món de l’hort per a nens i nenes de 3 a 10 anys.

El dissabte durant tot el matí Ràdio Taradell farà una programació especial dedicada a la Festa dels Tonis. A les 6 de la tarda s’inaugurarà l’exposició ‘El calendari de pagès, tot un referent per a la societat’ al Centre cultural Costa i Font. A les 7 ja es començaran a encendre les fogueres de Sant Antoni i als jardins de can Costa es farà el tradicional tast del porc amb torrades, botifarra i arengades. Serà la prèvia per a l’acte del pregó i l’elecció de l’Hereu de Taradell. A les 9 del vespre a la sala gran del Centre cultural Costa i Font la cuinera Ada Parellada s’encarregarà del pregó. Tot seguit, es proclamarà l’Hereu 2020 i hi haurà les actuacions de l’Esbart dansaire Sant Genís i l’Escola de Música.

El diumenge començarà amb un esmorzar de traginers a l’Espai 1 d’Octubre, on també hi haurà una exposició de tractors antics i mercat de productes de proximitat. A les 10 hi haurà l’acte més institucional a la sala de plens de l’Ajuntament amb l’entrega del Toni d’Honor. A 2/4 d’11 començarà la missa en honor a Sant Antoni Abat a l’Església Sant Genís i quan acabi es farà la benedicció de tots els animals i carruatges que formaran part del Passant dels Tres Tombs.

Les activitats es tancaran a la tarda a 2/4 de 6 amb una ballada de sardanes al Centre cultural Costa i Font.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments