Inici Actualitat El 2019 ha estat l’any amb més defuncions a Taradell des de...

El 2019 ha estat l’any amb més defuncions a Taradell des de 1975

0
COMPARTIR

El 2019 ha estat l’any amb més defuncions a Taradell des del 1975, any en què l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) va començar a recollir dades del moviment natural de la població. En total, aquest 2019 que vam tancar es van registrar 76 defuncions. En canvi, de naixements només se’n van produir 50. L’any anterior s’havien produït 48 defuncions i 47 naixements. Són dades contrastades amb el registre de l’Ajuntament de Taradell.

Per tercer any consecutiu es tanca l’any amb un creixement vegetatiu negatiu. També cal tenir en consideració que el nombre d’habitants cada any és més alt (6.489 a 1 de gener de 2019).

Defuncions rècord

El nombre de defuncions a Taradell durant el 2019 ha estat de rècord amb un total de 76, superant la xifra més alta que s’havia registrat fins ara (66 el 2017). L’any amb menys defuncions continua sent el 1990 amb només 24.

Els mesos amb més defuncions van ser el gener, febrer, març i setembre, tots ells amb 9 defuncions cadascun. En canvi, el mes amb menys defuncions va ser el maig amb 3. Durant aquest passat 2019 van morir 36 homes i 40 dones.

Pugen una mica els naixements

Pel que fa als naixements, la xifra de 50 nounats suposa un petit augment respecte al 2018, quan se’n van registrar només 47. Però la dada és la segona més baixa des de 1999, segons dades de l’Idescat. El pitjor any des de 1975 ha estat el 1984 amb només 22 naixements.

Del total de naixements registrats el 2019, hi ha hagut 32 nens i 18 nenes. El mes amb major natalitat va ser el setembre amb un total de 7, i el de menys natalitat el juny, agost i desembre amb només 2.

A continuació, us posem una imatge amb el balanç de naixements i defuncions a Taradell durant els últims 10 anys.

Podeu consultar les defuncions i els naixements als apartats de la web. En el primer cas només són les que s’informen a través d’esqueles i en el segon hi apareixen els que donen permís paternal i maternal perquè surtin publicats en aquesta web.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments