Inici Actualitat L’enderrocament de Can Serdà per construir el nou vial cap a la...

L’enderrocament de Can Serdà per construir el nou vial cap a la Ronda Montserrat no té data d’execució

2
COMPARTIR

La casa de Can Serdà, situada al carrer Sant Sebastià, davant la Plaça de les Eres, hauria d’haver estat enderrocada aquesta tardor. Però ara mateix no té data prevista, ja que hi ha un recurs contenciós administratiu interposat per una veïna, que ha paralitzat l’enderrocament.

Recordem que, en un principi, la casa s’havia previst enderrocar a l’agost aprofitant l’època de vacances perquè no molestés tant als veïns. Però l’existència de 13 nius d’orenetes a la façana de l’edifici va aturar l’enderrocament, ja que està prohibit eliminar nius d’aquesta espècia protegida. Per això, es va preveure fer-ho a la tardor.

Ara mateix, però, l’enderrocament està paralitzat a falta que es resolgui el recurs i el jutge declari la seva nulitat o que no es pot fer l’enderroc. Segons sembla el recurs interposat al·lega formalment que no es pot enderrocar la casa perquè no s’ha executat el Pla parcial de la Tomba, que ha de desenvolupar la zona de la Ronda de Montserrat (projecte que preveu treure el trànsit del centre cap a la carretera de Viladrau). Però en el fons la veïna s’oposaria a la ronda i a que passessin més cotxes pel nucli urbà perquè se sent perjudicada i critica que el carrer projectat fa uns anys en el planejament urbanístic s’havia de fer més avall.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Taradell té clar que mentre no es resolgui el recurs no es farà res i reconeix que, ara mateix, no es pot saber una data. A més, es creu que si el jutge desestima el recurs, s’apel·larà a una instància superior.

El que sí s’ha decidit és que els nius d’oreneta que hi ha a Can Serdà es treuran i se n’habilitaran uns a l’ajuntament abans de l’estiu. La idea és col·locar uns nius artificials que s’adequin a l’estrucutura de l’edifici de l’Ajuntament.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Marta
Marta
12 desembre 2019 9:25

Suggereixo que mentre duri aquest sarau, es recullin els fils elèctrics…

merce.puigdomenwch
merce.puigdomenwch
11 desembre 2019 13:20

Perdoneu, però si la veïna és una que ve al mes d’agost, veïna és un dir. Els que si patim els molts inconvenients som els que vivim dia a dia el trànsit de cada dia passant pel Ramon Pou. És molt estresant, autocars, cotxes, alumnes, Càmping la vall, Goitallops, La Serra…. En resum, dir per una veïna que és intolerant, hem de pagar tots, doncs molt malament.