Inici Actualitat Una setantena de taradellencs pugen al Castell de Taradell per il·luminar la...

Una setantena de taradellencs pugen al Castell de Taradell per il·luminar la creu

0
COMPARTIR

Prop de 70 taradellencs i taradellenques han participat aquest divendres a la tarda a la iniciativa per posar llums nadalencs a la creu del Castell de Taradell. Per segon any consecutiu s’ha fet aquesta acció que va sorgir de forma esponània l’any passat.

Els participants han pujat caminant fins al Castell des del Monument al gos caçador, a la urbanització de Goitallops. Un cop a dalt el Castell d’en Boix, s’ha instal·lat un muntatge amb la paraula ‘Taradelleja’ i s’han posat llums de Nadal per il·luminar la creu i les lletres. La idea és deixar la instal·lació durant totes les festes de Nadal, esperant que ningú robi les lletres, ja que s’aprofitaran per altres iniciatives.

Els taradellencs que han pujat al Castell han fet un brindis amb cava i coca i s’han fet la foto de família.

Per a tots aquells que pugin al Castell aquests dies, cal dir que el sistema de llums permet mantenir il·luminada la creu durant sis hores, llavors els llums s’apaguen i es tornen a engegar sols a la mateixa hora que es van posar en marxa per primer cop. La tira de llums funciona a base piles normals (model doble AA) i si algú puja al Castell pot anar portant piles per canviar-les i així anar mantenint la creu il·luminada durant aquest Nadal.

Aquesta creu i el pedró va ser feta per l’Agrupament Rocaguinarda de Taradell el 1963 i inaugurada el 18 de juliol d’aquell any. La idea és que aquesta iniciativa es converteixi en una tradició que es vagi repetint any rere any.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments