Inici Actualitat Divendres es convoca els taradellencs que vulguin venir a il·luminar la creu...

Divendres es convoca els taradellencs que vulguin venir a il·luminar la creu del Castell de Taradell

1
COMPARTIR

Després de la iniciativa d’un grup de taradellencs feta l’any passat per il·luminar la creu del Castell d’en Boix amb llums nadalencs, aquest any s’obre la convocatòria a tothom qui vulgui participar-hi.

La convocatòria és a 2/4 de 5 de la tarda a la Plaça del Monument al gos caçador, al capdamunt de l’urbanització de Goitallops, d’aquest divendres 6 de desembre per pujar caminant al Castell o a 2/4 de 6 al Castell per qui vulgui venir pel seu compte. Un cop allà es col·locaran tires de llums nadalencs i es deixarà instal·lat un muntatge amb la paraula ‘Taradelleja’, que també s’il·luminarà per deixar-ho durant totes les festes de Nadal. Els qui hi participin un cop feta la senzilla instal·lació brindaran amb cava i coca (qui hi vingui s’ha de portar el cava, copes i coca).

El sistema de llums és senzill i permet mantenir il·luminada la creu durant sis hores, llavors els llums s’apaguen i es tornen a engegar sols a la mateixa hora que es van posar en marxa per primer cop. La tira de llums funciona a base piles normals i l’objectiu és que els taradellencs que vangi pujant al Castell poden anar portant piles i anar-les canviant per mantenir la creu il·luminada durant aquest Nadal.

L’objectiu és posar una mica de llum i esperit nadalenc a un dels espais més emblemàtics de Taradell i que cada any s’il·lumini. La creu està situada al costat ponent del Castell d’en Boix. És una creu llatina metàl·lica fixada sobre una petita base. La creu i el pedró va ser feta per l’Agrupament Rocaguinarda de Taradell el 1963 i inaugurada el 18 de juliol d’aquell any.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Josep
Josep
4 desembre 2019 14:57

No és gaire ecològic això de les piles però miarem de venir.