Inici Actualitat Finalitza el taller adreçat a la gent gran de Taradell sobre benestar...

Finalitza el taller adreçat a la gent gran de Taradell sobre benestar emocional

0
COMPARTIR

Durant el mes de novembre s’ha dut a terme a Taradell un taller de psicologia pràctica dirigit a gent gran amb la finalitat d’oferir un espai on compartir coneixements i aptituds per millorar el benestar emocional personal. Una vintena de dones grans van assistir durant quatre dimarts consecutius al matí a l’aula de formació de l’Associació de Jubilats de Taradell per seguir les explicacions de Teresa Duran, psicòloga especialitzada en envelliment actiu.

El taller, estructurat en quatre grans blocs, combinava parts més teòriques amb espais de debat que permetien posar en pràctica allò après amb exemples reals de la quotidianitat. La primera sessió va ser una primera aproximació als estils de comunicació, per entendre com funcionen les persones segons tinguin un estil més agressiu, passiu o assertiu, essent aquest darrer l’òptim per a una bona comunicació amb els altres. Tanmateix, es va ressaltar la importància de prendre consciència de quins són aquells elements facilitadors de la comunicació, així com aquells obstacles que ens impedeixen comunicar-nos correctament.

La segona sessió es va endinsar en la regulació emocional de les persones, pas necessari per entendre la vivència de l’altre i, per tant, la vivència saludable d’un mateix. La psicòloga va mostrar quines són les estratègies de regulació així com la possibilitat de modificar les distorsions cognitives a traves del canvi del pensament, el que tècnicament es coneix com la reestructuració cognitiva. A la tercera sessió, al voltant de les habilitats socioemocionals, es van oferir recursos pràctics com aprendre a dir no, fer compliments i rebre’ls, demanar ajuda o disculpar-se, entre d’altres.

Finalment, a la quarta i darrera sessió es va abordar el tema del dol i les pèrdues, no només en relació a la mort, sinó a altres tipus de pèrdues generals (cognitives, físiques, etc.). Es van
treballar les característiques generals de la conducta davant del dol, les manifestacions del dol normal, les fases per les quals les persones passen i les tasques que aquest ha de complir per
tal de poder arribar a una resolució i superació.

Aquest taller ha estat promogut i organitzat per l’Ajuntament de Taradell, l’Associació de Jubilats i el programa de dinamització de gent gran de la Mancomunitat La Plana. L’alta participació, la
bona valoració per part de les participants i la demanda generada, en fa preveure una nova edició en un futur a mig termini per tal de continuar potenciant iniciatives d’aquesta tipologia.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments