Inici Actualitat El Centre Cultural Costa i Font acollirà aquest dijous un taller de...

El Centre Cultural Costa i Font acollirà aquest dijous un taller de cuina d’aprofitament

0
COMPARTIR

En el marc de la Setmana europea de la prevenció de residus, la Mancomunitat La Plana ha organitzat un taller de cuina d’aprofitament que es farà aquest dijous a Taradell a les 8 del vespre i que és obert a tota la ciutadania (no cal inscripció prèvia). Aquesta activitat es durà a terme amb la finalitat que tots els assistents puguin aprendre receptes de cuina amb fruites i verdures per tal de reduir el malbaratament alimentari.

El taller té com a objectiu principal fomentar la conscienciació envers el malbaratament alimentari, inclòs al Pla Supramunicipal de Prevenció de Residus de la Mancomunitat La Plana (2019-2022). Per aquest motiu, en el marc de la Setmana europea de la prevenció de residus, que se celebra del 16 al 24 de novembre del 2019, s’han organitzat diverses activitats enfocades a la sensibilització sobre aquesta temàtica.

Paral·lelament, s’han realitzat diferents activitats a través del taller ‘El menjar no es llença’, a càrrec de la Fundació Espigoladors, adreçat als centres educatius de primària en el qual han participat un total de 70 nens i nenes d’escoles com és el cas d’El Gurri –ZER Guilleries de Taradell. El taller ha servit per introduir el concepte de malbaratament alimentari i per reflexionar al voltant de la importància de no desaprofitar cap aliment encara que sigui “imperfecte”. L’alumnat ha acabat l’activitat fent un conte creatiu en què han donat vida a fruites i verdures imperfectes creant personatges extraordinaris.

A més està en marxa un projecte per reduir el malbaratament alimentari en el sector de la restauració, consistent en elaborar auditories als restaurants dels municipis mancomunats.

Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments