Inici Actualitat L’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, participa a l’acte unitari del món local...

L’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, participa a l’acte unitari del món local al Palau de la Generalitat contra la sentència condemnatòria del TS

0
COMPARTIR

L’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, ha participat aquest dissabte en l’acte unitari del món local al Palau de la Generalitat de rebuig a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem als representants institucionals i de la societat civil que van fer possible el referèndum de l’1-O. Hi han participat més de 700 alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya i de totes les sensibilitats polítiques (PSC, Comuns, JxCat, ERC, Independents i CUP).

En un acte, organitzat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), els representants del món local han lliurat al President de la Generalitat, Quim Torra, les mocions que van aprovar en els seus consistoris al llarg d’aquests últims dies i en la qual, a banda de rebutjar la sentència, demanen també l’amnistia per als presos i exiliats polítics. En total, 839 ens locals catalans (dels quals 793 són ajuntaments) han aprovat el text de rebuig.

La Galeria Gòtica del Palau s’ha omplert d’alcaldes i representants del Govern català per mostrar la unitat institucional i donar una resposta conjunta a la sentència. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que “ara més que mai no podem defallir”, perquè “som en un moment clau” i “només junts ho farem possible, només junts tindrem la força suficient per acabar el que vam començar”. “El poble de Catalunya així ho reclama i nosaltres hi hem d’estar a l’alçada”, ha afirmat. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, també ha agraït als alcaldes i alcaldesses “per no retrocedir, gràcies per ser-hi sempre. Avui ens tornem a trobar aquí per reafirmar el nostre compromís amb l’exercici del dret a l’autodeterminació. Som un sol poble”.

És la tercera vegada que el món local fa un acte unitari al Palau de la Generalitat per reclamar el dret a decidir i consultar la ciutadania. El primer cop es va fer el 4 d’octubre de 2014 abans de la consulta del 9 de novembre amb Artur Mas com a president i amb uns 800 alcaldes i alcaldesses. La segona vegada va ser el setembre de 2017 amb el President Puigdemont, en un acte a favor del referèndum amb més de 700 batlles.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments