Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova una moció de rebuig a la sentència i...

L’Ajuntament de Taradell aprova una moció de rebuig a la sentència i demanant l’aministia dels presos polítics

0
COMPARTIR

Aprofitant el ple extraordinari d’aquest dimarts pel sorteig de meses electorals, l’Ajuntament de Taradell ha aprovat per unanimitat una moció, impulsada per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), de rebuig a la sentència de l’1-O. La moció va comptar amb els vots a favor dels dos grups municipals amb representació al consistori, ERC i Junts per Taradell.

Aquesta moció manifesta el rebuig a la sentència condemnatòria, constatant que “representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya” i reclama la llibertat “immediata” dels presos polítics i també la seva amnistia, així com per als exiliats. També reivindica el dret a l’autodeterminació “per resoldre el conflicte polític existent, per via democràtica i pacífica”. Podeu llegir la moció aquí.

Recordem que la sentència del Tribunal Suprem va condemnar a 99,5 anys de presó en total a Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Räul Romeva, Josep Rull, Quim Forn i Dolors Bassa. I a Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila amb multes econòmiques i inhabilitació.

Santi Estragués, portaveu de Junts per Taradell, ha recordat que precisament aquest dimarts fa 79 anys de l’afusellament de Lluís Companys i “haguem d’aprovar aquesta moció per donar suport a la situació que estem vivint” i que el 14 d’octubre de 1964 Martin Luter King va rebre el Premi Nobel de la Pau “per liderar un moviment resistent no violent com lidera l’independentisme i si visqués avui, en lloc de donar-li el Premi Nobel de la Pau, li donaríem una acusació per sedició que podria arribar als 13 anys”.

Núria Arau, regidora d’Hisenda i Igualtat d’ERC, ha manifestat que “el nostre cor està amb totes les persones que s’estan mobilitzant, donant tot el nostre suport als qui fan mobilitzacions per la comarca” i ha recordat que aquest moviment “no va d’edat, ni de gènere, ni de població, ni de color polític, ni de col·lectiu… i tots hem d’estar al carrer per demanar la llibertat dels nostres presos i preses polítics i la llibertat del nostre país”.

Conveni amb el Consell per la millora de l’enllumenat públic

D’altra banda, el ple també va aprovar un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal d’Osona per beneficiar-se del cofinançament que ofereix el FEDER 2014-2020 per poder realitzar millores d’eficiència en l’enllumenat públic. En aquest sentit, l’ens comarcal és qui realitzarà l’execució de les millores per un valor de 203.000 euros a Taradell. L’Ajuntament de Taradell aportarà 100.000 euros el 2020 i 100.000 més el 2021 al Consell Comarcal per poder realitzar la millora i, un cop executada la millora, podrà obtenir retornat a través de subvencions fins a un 60% d’aquest cost total.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments