Inici Actualitat Més de 13.000 fotografies de l’arxiu fotogràfic de Pere Papell s’incorporen a...

Més de 13.000 fotografies de l’arxiu fotogràfic de Pere Papell s’incorporen a l’Arxiu taradellenc

0
COMPARTIR
Foto: Biblioteca Taradell

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font va acollir aquest divendres al vespre l’acte per parlar de l’Arxiu fotogràfic de Pere Papell i Puig (Taradell, 1936-1999), que s’incorpora a l’Arxiu Fotogràfic de Taradell. En total, més de 13.000 fotografies que aquest taradellenc va fer entre 1950 i 1990 i que són un testimoni de l’evolució del poble i i d’imatges quotidianes dels taradellencs.

La família de Pere Papell va presentar l’Arixu en un acte que també va comptar amb la presència de Manel Serrano que va parlar sobre la tècnica fotogràfica. En acabar l’acte es va inaugurar una mostra fotogràfica que es pot veure al vestíbul del Centre cultural Costa i Font amb una trentena de fotos de Pere Papell.

L’arxiu fotogràfic Pere Papell i Puig ha ingressat a l’Arxiu Fotogràfic de Taradell a través d’un conveni de cessió fet entre l’Ajuntament i els familiars del fotògraf: la seva dona, Carme Coma i Boixó, i els seus dos fills, Rosa i Pere Papell. El conveni contempla que la família Papell Coma cedeix aquest fons fotogràfic per tal de conservar-lo i fer-lo accessible a aquelles entitats o persones que hi puguin estar interessades.

Al mateix temps, ha permès digitalitzar totes les fotografies en un procés que ha durat mesos. En total s’han digitalitzat 13.662 imatges, que mostren la vida diària de Taradell amb paisatges, tradicions, festes, vilatans i també fotos artístiques i d’encàrrecs de taradellencs. L’Arxiu Fotogràfic de Taradell té previst fer-ne difusió i, alhora, fer el procés d’identificació i descripció de les fotografies. Al calendari del 2019, que va editar l’Ajuntament de Taradell, ja es pot veure una petita selecció de tretze fotografies extretes del fons.

Foto: Arxiu Fotogràfic Pere Papell
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments