Inici Actualitat El CDR Taradell critica que l’Ajuntament de Taradell hagi retirat llaços grocs

El CDR Taradell critica que l’Ajuntament de Taradell hagi retirat llaços grocs

4
COMPARTIR

Polèmica entorn la retirada de llaços grocs a Taradell. El CDR Taradell ha criticat a l’Ajuntament de Taradell per treure “més llaços del compte” en diferents punts del poble.

El motiu prové de l’ordre de la Junta Electoral de Zona (JEZ) que aquest dimecres al matí va requerir a l’Ajuntament de Taradell la retirada de banderes i llaços grocs dels edificis i carrers públics.  Segons un comunicat del propi consitori taradellenc, seguint les recomanacions dels serveis jurídics de l’Ajuntament, “vam acatar el requeriment, tot i que són mostres de la llibertat d’opinió i del sentiment d’una part molt majoritària d’aquest poble, així com de la totalitat del consistori, atenent a la possibilitat que no fer-ho pugués dur a impugnar el resultat de les eleccions” espanyoles del proper 10 de novembre.

El CDR Taradell, però, critica la retirada de llaços, ja que considera que en altres eleccions només s’havia retirat l’estelada i les pancartes de la façana de l’Ajuntament. A través de les xarxes socials també ha demanat que es tornin a recol·locar els llaços. Cal destacar que en algun comici electoral anterior, s’havien hagut de retirar llaços, però només davant del Centre cultural Costa i Font, perquè és el lloc on hi ha les urnes i es fan les votacions. En aquest cas, però, també hi ha espais i carrers sense llaços, com la Plaça de les Eres. Fa uns dies, coincidint amb l’1 d’octubre, membres del CDR Taradell van col·locar molts llaços grocs per commemorar el segon aniversari de la celebració del referèndum, a més d’una pancarta penjada al Dipòsit de can Costa, que, de moment, no s’ha retirat.

El comunicat de l’Ajuntament de Taradell també expressa que la mesura no suposa renunciar “a cap acció en suport dels presos i exiliats polítics ni a res del que impliquen els símbols que ens fan retirar” i anima a tothom a “expressar amb llibertat les seves idees de la forma que consideri necessària”.

Però, el CDR Taradell lamenta que s’hagi perdut la unitat i el màxim suport independentista. Postura que també expressa el portaveu de l’oposició, Junts per Taradell, Santi Estragués que en un tuit ha afirmat: “Perplex per la falta de consens i comunicació pel que fa a les accions que afecten la suposada ‘unitat independentista'”.

 

Subscriu-te
Notifica
guest

4 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Alfons Jiménez
Alfons Jiménez
11 octubre 2019 8:30

Per aquestes coses seria interessant tenir una eina a punt, àgil, per a fer consultes a la població, tipus: “Voleu mantenir la llibertat d’expressió a la Casa del Poble encara que això suposi multes i que s’impugnin tots els vots de les eleccions del 10N? Sí/No/EnBlanc” Si hi ha una participació mínima es fa el què decideixi la gent, si no, és que no interessa el tema i llavors que ho decideixi la majoria en el Consistori. En tot cas, entenc que en Santi Estragués es queixa més per no haver-se consensuat que no pas per la decisió presa, doncs… Llegeix més »

Alfons Jiménez
Alfons Jiménez
11 octubre 2019 10:57

M’autoresponc, doncs he pogut escoltar el programa de “precs i preguntes” i estic satisfet amb les respostes.

Passo l’enllaç perquè crec que tot taradellenc/a l’hauria d’escoltar abans de seguir fent la bola grossa per a poder opinar amb tota la info
http://www.taradell.cat/radio-taradell-107-7/a-la-carta/precs-i-preguntes-100.html

Anna
Anna
11 octubre 2019 19:16

El quid de la qüestió no és que es retirin d’edificis públics. Cada Consistori decideix segons el seu criteri pq són ells els que han de decidir si volen o no desobeïr. Ara bé, dels carrers que és un espai públic, d’aquí no s’havien de tocar per res. Rere cada llaç al carrer hi ha un grup de persones que l’ha pagat (cada bobina val uns 65 euros), l’ha tallat i l’ha penjat invertint part del seu temps i diners. Que el retirin uns impresentables ho acceptem i el tornem a penjar però que el retiri l’ajuntament és més dificíl… Llegeix més »

merce.puigdomenwch
10 octubre 2019 18:01

Home, els CDR tenen raó. No podem anar claudicant. No avançarem mai. Molt malament.