Inici Actualitat Novetats literàries del mes d’octubre de 2019 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries del mes d’octubre de 2019 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem novetats literàries que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes d’octubre de 2019. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

La segona mort de Lorenzo Contini | Maria Rosa Nogué

Maçanet de la Selva: Gregal, 2018

Sinopsi: Lorenzo Contini, un prestigiós col·leccionista d’art d’origen venecià, instal·lat a Barcelona, cau del balcó de casa seva mentre intenta arreglar un porticó del seu pis de l’Eixample. Mor gairebé a l’acte. Com que patia depressions intermitents, el més fàcil és pensar en un suïcidi, però la policia no troba cap nota. La investigadora Laura Casamitjana elabora l’informe per accident que espera el comissari; malgrat tot, li queda la recança d’haver tancat massa aviat el cas i segueix investigant pel seu compte. Té un interès particular en el senyor Contini, cofundador de la Clínica Laietana, perquè fa temps que s’ocupa d’una denúncia contra aquesta clínica per adopcions irregulars. Paral·lelament, coneixerem la història de Júlia Palau, competidora professional de Lorenzo Contini.

La distància fins al cirerer | Paola Peretti

Barcelona: Amsterdam, 2019

Sinopsi: La Mafalda té nou anys i una única certesa: en sis mesos deixarà de veure-hi del tot. La distància a la qual divisa el cirerer de la seva escola serà la unitat de mesura de la seva pèrdua de visió. Cada dia que passa hi ha d’estar més a prop, per contemplar-lo bé. És per això que apunta en una llibreta les coses que li agradaria fer abans no sigui massa tard: comptar les estrelles que il·luminen la nit, jugar a futbol, pujar al cirerer… Però amb l’ajuda de la família i els amics descobrirà que les coses essencials no cal veure-les per sentir-les. Només així podrà deixar enrere la ràbia i la por, per encarar el seu destí sense haver de renunciar a res.

La filla de la tempesta | Santi Baró

Barcelona: Edicions 62, 2019

Sinopsi: A principis dels seixanta Catalunya rep una forta onada d’immigrants procedents d’Andalusia. Jornalers que fugen de la seva terra a causa de la precarietat d’uns treballs en condicions infrahumanes i que arriben a milers a Barcelona amb el tren Catalán. Terrassa viu, en canvi, un boom industrial; el fum dels vapors de la indústria tèxtil són el testimoni d’una riquesa que va en augment. Aquesta és la història d’una noia cordovesa de només setze anys que arriba a Terrassa amb tota la família i la maleta carregada d’esperança i d’il·lusions.

La noia del pantà | Joni D. Manresa

Manresa: Tigre de Paper, 2018

Sinopsi: La noia del pantà ens acosta des d’un present difús a la nostra història recent. A la història d’un nosaltres sense nom ni rostre que és la història de molts. De molts llocs, de moltes persones i del molts temps diferents. Un llibre directe, concís, visceral, com la vida que ens ha tocat viure. On no hi sobren paraules, per molt que incomodin. I on l’amor, la violència i el dolor que han patit diverses generacions ens dibuixen, de nou, un relat que ens enganxarà des de la primera pàgina i no ens deixarà fins haver-nos remogut consciència i estómac a parts iguals.

L’olor del desig | David Cirici

Barcelona: Proa, 2019

Sinopsi: L’André s’enamora de la Céline, la seva professora d’història. Vint anys més gran, és l’única persona capaç de comprendre la sensibilitat de l’André, que és cec. En paral·lel,
l’André fa amistat amb Pablo Picasso, perquè el pare del noi és el jardiner del castell on viu el pintor. Intrigat per la manera com un cec es pot acostar a la realitat i l’art, Picasso, a poc a poc també esdevé el seu confident.

La por del cel | Fleur Jaeggy

Barcelona: Les Hores, 2019

Sinopsi: Set relats de complicitats fosques, ironies subtils i atmosferes aterridores que ens induiran a la malenconia i a la por del cel. Un terror subtil i silenciós planarà sobre les històries i descobrirem les motivacions, les pors i els secrets més íntims i obscurs dels seus protagonistes. Amb l’estil gèlid i concís que la caracteritza, Fleur Jaeggy ens deixa trastocats per una emoció difícil de definir, entre el desconcert, la seducció i la por.

Recuerdos del futuro | Siri Hustvedt

Barcelona: Seix Barral, 2019

Sinopsi: Una escriptoria consagrada que treballa en les seves memòries descobreix els vells diaris del seu primer any a Nova York, a finals de la dècada de 1970. Acabada de sortir d’un poble de Minnesota, sense gaires diners i amb ganes de noves experiències, s’enamora de la ciutat.

 

 

Si esto es una mujer | Lorenzo Silva i Noemí Trujillo

Barcelona: Ediciones Destino, 2019

Sinopsi: L’inspectora d’homicidis Manuela Mauri porta set mesos de baixa mèdica quan rep la visita oficial de Guadalupe Larbi per demanar-li que es reincorpori a la feina: perquè només ella té la capacitat necessària per tirar endavant una complicada investigació en la que la Brigada Provincial de la Policia Judicial de Madrid no aconseguixi avançar.

 

Malvada | Chloé Esposito

Barcelona: Columna, 2018

Sinopsi: Pot ser que l’Alvie Knightly dormi al Ritz, però això no vol dir que la seva vida sigui un llit de roses: té la pitjor ressaca de la seva vida, la seva preciosa germana bessona Bethacaba d’aparèixer morta a Sicília i la policia la busca per interrogar-la. I, per rematar-ho, el nou i meravellós xicot de l’Alvie ha desaparegut amb els milions que li va robar a la Beth. Però no sap a qui s’enfronta, perquè l’Alvie el perseguirà fins a Roma en una cursa frenètica en què només un dels dos pot sobreviure…

La jove Laura | Francesca Aliern

Valls: Cossetània Edicions, 2019

Sinopsi: La jove Laura és la història, profundament humana, d’una noia víctima de la droga i de la mala sort. La protagonista, una adolescent que només desitjava alleujar els seus dies de plom, mentre se submergia en el món eteri de fum i boira que fatalment l’atreia, es fa estimar amb misericòrdia.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments